24EUR7   Veelgestelde vragen (FAQ)   Algemeen   Aan de slag met 24EUR7

Algemeen - Aan de slag met 24EUR7

Toon alle / Verberg alle

fold faq

Hoe wijzig ik mijn ERNA- wachtwoord?

Via de Identity Manager, het centrale ICT-identiteitsmanagementsysteem van de EUR, kun je je ERNA-wachtwoord wijzigen.

fold faq

Hoe kom ik in de 24EUR7-omgeving?

Je kunt op twee manieren in de 24EUR7-omgeving komen.
1.    Via de webbrowser: http://24eur7.nl.
2.    Met je lokale programma op je PC, Mac, Smartphone of Tablet.
Zie ook de instructies om dit te configuren.

fold faq

Waar vind ik mijn 24EUR7 accountinformatie?

Gebruik ‘Account Information’ om je profiel te bekijken.

Om je ‘Account Information’ te bekijken, klik in het mailscherm op ‘Settings->’Options’ rechtsboven. Klik op ‘Account’ en bekijk vervolgens in het ‘Account Information’-scherm naar de volgende informatie:

‘General’
Dit onderdeel bevat de algemene instellingen voor je account.

'Edit information'
Als je 'Edit information' selecteert vind je de overige accountinformatie die je zelf aan kunt passen.

'First name, Initial, Last name'
Hier vind je jouw gegevens die bekend zijn via Studielink. Je kunt deze gegevens alleen aanpassen via Studielink.

'Display name'
Dit is de naam waarmee je account verschijnt in de contactlijst, in ‘public groups’, en in mailberichten in het ‘To en ‘From’-veld.

'Windows Live ID'
Dit is de accountnaam waarmee je inlogt. De Windows Live ID bestaat uit je alias aan de linkerzijde van het @-teken en de domein suffix zoals 'eur.nl', aan de rechterzijde.

Let op: je accountnaam is niet hetzelfde als je e-mailadres!

Contact Location
Deze informatie is niet beschikbaar. De locatie-informatie is niet naar 24EUR7 gestuurd door de EUR.

Contact Numbers
Deze informatie is niet beschikbaar. De contactnummerinformatie is niet naar 24EUR7 gestuurd door de EUR.

fold faq

Hoe werkt Single Sign On (SSO)?

Single Sign On (SSO) wordt gebruikt om op verschillende webbased EUR-applicaties (bijvoorbeeld SIN-Online, Blackboard, MyEur, 24EUR7) in te loggen. Zodra je het eerste systeem benadert, kom je in SSO terecht. Als je daar inlogt, is het niet meer nodig om je voor toegang tot andere systemen te authenticeren. Authenticatie voor 24EUR7 loopt ook via SSO.

fold faq

Hoe maak ik een mooi EUR student mailadres?

Je initiële e-mailadres is opgebouwd met je studentnummer: 123456ab@student.eur.nl. In personal.idm.eur.nl kun je dit aanpassen door een alias te koppelen: jouwID@student.eur.nl.

FAQ Top 5

Toon alle / Verberg alle

fold faq

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe kan ik nu inloggen?

Als je je wachtwoord voor 24EUR7 vergeten bent, kun je dat op personal.idm.nl aanpassen.

fold faq

Hoe importeer ik mijn SIN-Online timetable in 24EUR7?

Op deze website staat een instructie hoe je de SIN-Online timetable kunt importeren in 24EUR7.

fold faq

Kan ik mijn 24EUR7-account op mijn smartphone of tablet installeren?

Ja, dat is mogelijk indien je mobiele apparaat ActiveSync of IMAP ondersteunt. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar de instructieop deze website.

Wat is 24EUR7?

Met 24EUR7 biedt de Erasmus Universiteit Rotterdam haar studenten e-mail, een digitale agenda, online Office applicaties (Word, Excel, PowerPoint en OneNote), opslagfaciliteiten en Instant Messaging. Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben met hun ERNA-account toegang tot 24EUR7.

fold faq

Wat is de maximale grootte van een bestand dat ik op SkyDrive kan opslaan?

De maximale grootte van een bestand dat op SkyDrive kan worden opgeslagen is 50MB.

Microsoft stopt met ondersteuning Windows XP

SSC ICT neemt aanvullende maatregelen ter beveiliging van Windows XP werkplekken.

Bijeenkomst ter ere van integratie ICT bij de Erasmus Universiteit Rotterdam

Op 30 januari 2014 werd op feestelijke wijze stilgestaan bij de integratie van de ICT bij de EUR.

Nieuwe digitale werkomgeving in PC-zalen T3!

RSM neemt op 2 september als eerste de nieuwe digitale @wEURk-werkplek voor studenten in gebruik.

Microsoft Surface RT tablet nu met korting via Surfspot.nl

EUR-medewerkers en -studenten profiteren van korting op Microsoft Surface tablet via Surfspot.nl

Welkomstborrel ter ere van het nieuwe SSC ICT

Per 1 juli zijn de ICT-afdelingen van de faculteiten en het SSC ICT opgegaan in een nieuw SSC ICT.