Alumni   Nieuws   Detail

Van: 01 september 2008 14:40
Tot: 01 september 2008 16:15

Locatie:
Woudestein, zaal Sao Paulo (begane grond M-gebouw)

Binnenkomst cortèges en academische hymnen 14.40 uur
Openingsplechtigheid 14.55 - 16.15 uur

Gastrede door mr.dr. Jan Peter Balkenende, minister-president

Minister-president Balkenende bij Opening Academisch Jaar in Rotterdam

Minister-president Jan Peter Balkenende verzorgt op maandag 1 september 2008 de gastrede tijdens de Opening van het Academisch Jaar 2008-2009 van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De universiteit is verheugd dat de minister-president met zijn bijdrage het lustrumjaar (1913-2008) van de Rotterdamse universiteit opluistert. Collegevoorzitter Jan Willem Oosterwijk spreekt op de plechtigheid over internationalisering.

‘Thuis in de wereld’, zo luidt de slogan van de strategische visie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het beschrijft de ambitie om de Erasmus Universiteit Rotterdam verder te ontwikkelen tot een internationale, in de stad gewortelde universiteit van wereldklasse. In zijn toespraak licht collegevoorzitter Jan Willem Oosterwijk deze ambitie toe. Hij beschrijft wat nodig is om de verwerving, uitwisseling en toepassing van hoogwaardige kennis op wereldschaal te stimuleren, zowel op macro- als op microniveau.

Zoals gebruikelijk tijdens de Opening Academisch Jaar reikt rector magnificus prof.dr. Steven Lamberts de jaarlijkse Onderwijs- en Onderzoeksprijzen uit.

Nadere informatie:

Let op: aanvangstijden zijn gewijzigd! Gelieve om 14.40 uur plaats te nemen.
Voor foto- en filmopnamen is een schriftelijke toestemming vereist.
Journalisten dienen zich vooraf aan te melden: Persvoorlichting, Sandra van Beek, Yvette Nelen, tel. (010) 408 1216
E-mail press@remove-this.eur.nl

Publicatiedatum: 20 augustus 2008