Bachelor   Erasmus Universiteit   Waarom de Erasmus Universiteit?

5 Goede redenen om te kiezen voor de Erasmus Universiteit

Studeren op een echte campus

Op de campus is alles aanwezig wat je tijdens je studie nodig hebt. Je volgt er colleges of werkgroepen en er zijn plekken waar je met je medestudenten kunt studeren. In het Foodcourt kun je lunchen, met vrienden spreek je af in het Erasmus Paviljoen en bij de verenigingen van Erasmus Sport kun je praktisch alle sporten beoefenen. De campus is the place to be!

Voor ambitieuze denkers en doeners

Ben je ambitieus en bereid om hard te werken? Dan zit je op de Erasmus Universiteit goed en helpen wij je in het succesvol doorlopen van je studie. We stimuleren je om er zelf een zo interessant mogelijke tijd van te maken, bijvoorbeeld door een jaar in een medezeggenschapsraad of een verenigingsbestuur te gaan.

Een internationale universiteit

Desiderius Erasmus zei het al: “Heel de wereld is mijn vaderland.”. De Erasmus Universiteit is een internationale universiteit. In de ‘multicultural classroom’ heb je college van een Amerikaanse docent en je medestudenten komen uit onder andere China en Duitsland. Bovendien zijn er veel mogelijkheden om een periode op exchange naar het buitenland te gaan.

Goede carrièrekansen

Bedrijven en organisaties vinden Rotterdamse alumni interessant en nemen ze graag aan. De Erasmus Universiteit wordt ook wel ‘hofleverancier van de boardrooms’ genoemd. Tijdens je studie besteed je al veel aandacht aan je oriëntatie op de arbeidsmarkt. Tijdens de jaarlijkse Erasmus Recruitment Days bijvoorbeeld: Europa’s grootste recruitment-event voor studenten.

Hoge kwaliteit en rankingspositie

De kwaliteit van het onderwijs en onderzoek is hoog en dat ziet men over de grens ook. In de verschillende internationale rankings staat de Erasmus Universiteit in de wereldtop. Rotterdamse studenten zijn vooral tevreden over de inhoud van de colleges, de expertise van docenten, de begeleiding en de voorbereiding op de arbeidsmarkt.

Vraag de brochure aan van jouw favoriete Bacheloropleiding.  

Bachelor brochures