Bachelor   Erasmus Universiteit

Erasmus Universiteit Rotterdam

Stadsuniversiteit van wereldformaat

Kies je voor de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), dan kies je voor een internationaal georiënteerde topuniversiteit met een stevige verankering in de stad Rotterdam en de regio. De EUR kenmerkt zich door een moderne kijk op de wetenschap en de maatschappij. De internationale oriëntatie uit zich in het grote aantal uitwisselingsprogramma’s met buitenlandse universiteiten en de jaarlijkse toestroom van buitenlandse studenten naar de EUR.

Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam studeren ongeveer 25.000 studenten. De universiteit biedt 21 bacheloropleidingen en zo’n 70 masterprogramma’s. Het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek is gebundeld in drie domeinen:

  • Economie en Management
  • Geneeskunde en Gezondheid
  • Recht, Cultuur en Maatschappij

Het onderwijs vindt plaats op campus Woudestein in de groene en sfeervolle wijk Kralingen. De campus ligt nog geen tien minuten fietsen van het stadscentrum. De medische faculteit maakt onderdeel uit van het Erasmus Medisch Centrum (Eramus MC). Het Erasmus MC (Hoboken) is te vinden in het centrum van de stad.

Faculteiten en partners

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) bestaat sinds 1913 en heeft 7 faculteiten die, naast onderzoek, onderwijs bieden.

Wetenschappelijk onderzoek

Kenmerkend voor iedere universiteit is het doen van wetenschappelijk onderzoek. Het wetenschappelijk onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is gebundeld in drie domeinen.

Studeren in Rotterdam

Rotterdam is een jonge, multiculturele en bruisende stad aan het water, met tal van mogelijkheden voor cultuur, uitgaan en sport. Én de tweede stad van Nederland. Rotterdam: de mainport, veel cultuur, een groot uitgaansaanbod en vooral: Rotterdam studentenstad.

Vraag de brochure aan van jouw favoriete Bacheloropleiding.  

Bachelor brochures