Bachelor   Bacheloropleidingen   Bestuurskunde   Carrièremogelijkheden

Bachelor in Bestuurskunde

Carrièremogelijkheden Bachelor in Bestuurskunde

Bestuurskundigen werken voor overheidsorganisaties, onderzoeksinstituten en adviesbureaus, om als beleidsonderzoeker of consultant te helpen bij het oplossen van maatschappelijke problemen. Afgestudeerden Bestuurskunde kom je tegen bij alle ministeries, bij gemeenten, provincies en regionaal bestuur; maar ook bij de Politie en het Landelijk Parket, consultancybureaus, of bijvoorbeeld een lobbykantoor in Brussel.

Ook bij private ondernemingen die veel met overheidsorganisaties samenwerken, of die aan ‘public affairs’ doen, werken bestuurskundigen, maar natuurlijk ook bij  internationale organisaties zoals de Europese Unie of de Verenigde Naties. Rotterdamse bestuurskundigen hebben een uitstekende reputatie in het veld en werken op topposities binnen en buiten het openbaar bestuur.

NA DE BACHELORFASE

Als bachelor in de bestuurskunde kun je instromen in de masteropleiding Bestuurskunde. Je sluit deze opleiding af met de titel Master of Science in de Bestuurskunde. Met een mastertitel vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en heb je betere carrièreperspectieven. Meer informatie over masters: www.eur.nl/fsw/bestuurskunde/onderwijs/master.

DE ARBEIDSMARKT

Na het behalen van je mastertitel kun je in tal van functies in en rondom het openbaar bestuur aan de slag, als beleidsadviseur, procesmanager, projectleider, consultant enzovoorts, enzovoorts

Onze afgestudeerden (alumni) komen bij allerlei soorten organisaties terecht. Er werken alumni bij alle ministeries zoals Binnenlandse Zaken, Onderwijs of Buitenlandse Zaken; bij veel gemeenten, provincies en regionaal bestuur; de Politie en het Landelijk Parket; consultantsbureaus zoals Berenschot of een lobbykantoor in Brussel.

Inmiddels blijkt dat bestuurskundigen meer en meer werken voor onderzoeksinstituten en adviesbureaus, om als beleidsonderzoeker of consultant te helpen bij het oplossen van maatschappelijke problemen. Ook bij private ondernemingen die veel met overheidsorganisaties samenwerken, of die aan ‘public affairs’ doen, zijn bestuurskundigen te vinden. Maar ook bij internationale organisaties zoals de Europese Unie of de Verenigde Naties liggen er genoeg kansen.Vraag de brochure aan van de Bachelor in Bestuurskunde.

Brochure Bachelor in Bestuurskunde


Like Bestuurskunde op Facebook.

Bestuurskunde op Facebook