Carrièremogelijkheden

Bachelor Bestuurskunde

Wij bieden je alle instrumenten voor een vliegende start op de arbeidsmarkt. Of je nu wilt werken in de landelijke politiek, de problemen in je eigen stad wilt aanpakken of maatschappelijke organisaties wilt adviseren. Midden in het vuur van de dynamische stad Rotterdam leer je problemen effectief aan te pakken door mensen en organisaties te verbinden.

Alles wat jij nodig hebt is betrokkenheid en ambitie.

 

NA DE BACHELORFASE

Als bachelor in de bestuurskunde kun je instromen in de masteropleiding Bestuurskunde. Je sluit deze opleiding af met de titel Master of Science in de Bestuurskunde. Met een mastertitel vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en heb je betere carrièreperspectieven. Meer informatie over masters: www.eur.nl/fsw/bestuurskunde/onderwijs/master.

DE ARBEIDSMARKT

Na het behalen van je mastertitel kun je in tal van functies in en rondom het openbaar bestuur aan de slag, als beleidsadviseur, procesmanager, projectleider, consultant enzovoorts, enzovoorts

Onze afgestudeerden (alumni) komen bij allerlei soorten organisaties terecht. Er werken alumni bij alle ministeries zoals Binnenlandse Zaken, Onderwijs of Buitenlandse Zaken; bij veel gemeenten, provincies en regionaal bestuur; de Politie en het Landelijk Parket; consultantsbureaus zoals Berenschot of een lobbykantoor in Brussel.

Inmiddels blijkt dat bestuurskundigen meer en meer werken voor onderzoeksinstituten en adviesbureaus, om als beleidsonderzoeker of consultant te helpen bij het oplossen van maatschappelijke problemen. Ook bij private ondernemingen die veel met overheidsorganisaties samenwerken, of die aan ‘public affairs’ doen, zijn bestuurskundigen te vinden. Maar ook bij internationale organisaties zoals de Europese Unie of de Verenigde Naties liggen er genoeg kansen.