Bachelor   Bacheloropleidingen   Economie en Bedrijfseconomie

Economie en Bedrijfseconomie

Bachelor of Science (BSc) in Economie en Bedrijfseconomie

“It’s the economy, stupid!” Sinds Bill Clintons campagnekreet is het onderwerp ongekend populair. Aan de EUR leer je wetenschappelijke economische inzichten kennen die praktisch toepasbaar zijn.

Zijn het mooie tijden voor economen? Het is maar net hoe je het bekijkt. In ieder geval is er geen betere plaats voor economisch talent dan de Erasmus Universiteit. Aan één van de grootste economische faculteiten van Nederland doe je fundamentele kennis op van alle onderdelen van het economisch proces, op alle niveaus. Van overheidsfinanciën tot en met de balans van een multinational.

Het bachelordiploma Economie & Bedrijfseconomie vormt een uitstekende basis voor verdere studie en een carrière in binnen- en buitenland.

Het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap zijn altijd op zoek naar economen, crisis of niet. Afhankelijk van de master die je kiest, ga je onder meer aan de slag als financieel specialist, marketeer of consultant.

Waarom een Bachelor Economie en Bedrijfseconomie studeren in Rotterdam?

De Erasmus School of Economics biedt:
  • hooggekwalificeerd onderwijs met een internationale oriëntatie;
  • fundamentele kennis gecombineerd met de praktijk;
  • ruime specialisatiemogelijkheden, vooral in het derde bachelorjaar;
  • een inspirerende studieomgeving met concrete uitdagingen, zoals de Bachelor Honours Class;
  • een onderscheidende positie op de arbeidsmarkt.

Carrièremogelijkheden na een Bachelor in Economie en Bedrijfseconomie

Rotterdamse economen zijn gewild in het bedrijfsleven. Eenmaal afgestudeerd kun je dus snel aan de slag. Je hebt een prima uitvalsbasis, want de stad ligt in het centrum van de arbeidsmarkt. De basis voor een baan is je vakkenpakket. Maar wat je ook kiest: je bent breed inzetbaar in specifiek economische en in meer algemeen academische functies.

 

Meer informatie over: Carrièremogelijkheden na een Bachelor in Economie en Bedrijfseconomie

Leerdoelen Bachelor in Economie en Bedrijfseconomie

Na je opleiding Economie en Bedrijfseconomie:
  • ken je de belangrijkste (bedrijfs)economische theorieën;
  • kun je de theorieën in praktische situaties toepassen;
  • kun je je standpunt bepalen ten opzichte van andere economische en niet-economische opvattingen;
  • kun je in teamverband samenwerken en discussiëren;
  • kun je complexe marktgerelateerde problemen aanpakken.

Inhoud van de opleiding Bachelor in Economie en Bedrijfseconomie

De eerste twee jaar van Economie en Bedrijfseconomie staan vast. In het derde jaar heb je veel keuzevrijheid. Zo kun je een tijdje in het buitenland studeren, en begin je met een specialisatie.

Een collegejaar bestaat uit vijf blokken van acht weken, waarin je steeds twee vakken volgt. Je volgt hoorcolleges, waarin de docent een onderwerp inleidt, practicumcolleges waar je met de stof oefent en werkcolleges, waarin je de stof bespreekt met studenten. Je sluit het vak af met een tentamen, waarin je laat zien dat je de stof beheerst.

Naast het reguliere programma kunnen talentvolle studenten de Bachelor Honours Class volgen. Dit geeft extra uitdaging en verdieping aan je studie. Zo krijg je interessante gastcolleges over actuele economische thema’s.


Meer informatie over: Inhoud van de opleiding Bachelor in Economie en Bedrijfseconomie

Doelgroep Bachelor in Economie en Bedrijfseconomie

Studenten Economie en Bedrijfseconomie zijn benieuwd hoe markten werken, naar hoe een economie groeit. Hoe nieuwe producten in de markt worden gezet en wat de beurs beïnvloedt. Heb je een kritische, zelfstandige werkhouding en ben je actief en betrokken? Houd je van een uitdaging en wil je je graag specialiseren? Schrijf je dan in voor Economie en Bedrijfseconomie.

Toelatingseisen Bachelor in Economie en Bedrijfseconomie

Om een opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te mogen beginnen, zijn er diverse toelatingseisen. Je kan worden toegelaten met:

Inschrijven Bachelor in Economie en Bedrijfseconomie

Aanmelden voor een bacheloropleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam kan via Studielink. Je maakt daar een account aan en selecteert de opleiding van je keuze. Daarna komt de EUR in actie. Wij kijken of jij toegelaten kunt worden voor je gekozen opleiding en sturen je meer informatie.


Meer informatie over: Inschrijven voor een bacheloropleiding  

Aansluiting Masteropleidingen Bachelor in Economie en Bedrijfseconomie

Met de Engelstalige master Economics and Business zet je je opleiding in internationaal perspectief. In Rotterdam bevind je je in een internationale onderwijsomgeving. Studenten uit alle werelddelen volgen hier hun master. Maar je kunt ook zelf het masterprogramma in het buitenland volgen. De programma’s duren één jaar, behalve de tweejarige research masters.

 

Meer informatie over: Aansluiting Masteropleidingen Bachelor in Economie en Bedrijfseconomie Vraag de brochure aan van de Bachelor in Economie en Bedrijfseconomie.

Brochure Bachelor in Economie en Bedrijfseconomie