Bachelor   Bacheloropleidingen   Fiscale Economie

Fiscale Economie

Bachelor of Science (BSc) in Fiscale Economie

Particulieren, stichtingen, verenigingen, instellingen en bedrijven: de fiscus raakt ons allemaal. Voor vraagstukken die onze belastingcenten raken, is fiscale en juridische kennis hard nodig.

Je houdt ervan te puzzelen met getallen, je bent secuur en analytisch. Adviseer jij straks de minister van Financiën over topinkomens? Of zit jij juist met veelverdieners om tafel om een advies uit te brengen over de meest voordelige constructie? Waarschijnlijk allebei. Want complexe vraagstukken rond belastingen en inkomsten hebben jouw grote interesse.

Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam leer je kijken naar de relatie tussen belastingheffing en economisch handelen. En ontwikkel je naast een wetenschappelijke attitude ook je creatieve en probleemoplossende denkvermogen.

Met een bachelordiploma op zak zijn je toekomstperspectieven uitstekend. Nationaal en internationaal is er vraag naar jou. Bij zowel de overheid als het bedrijfsleven.

Waarom een Bachelor Fiscale Economie studeren in Rotterdam?

 Je studeert Fiscale Economie in Rotterdam omdat:
  • het vakgebied gevarieerd en volop in beweging is;
  • de studie, met economische en juridische vakken, afwisselend is;
  • onze docenten zowel aan de universiteit als in het bedrijfsleven en bij de overheid werken;
  • de Erasmus School of Economics in Rotterdam alle kennis zelf in huis heeft;
  • fiscale economie je uitstekende carrièrekansen geeft.

Carrièremogelijkheden na een Bachelor in Fiscale Economie

Rotterdamse fiscaal economen zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Studenten krijgen doorgaans al een baan aangeboden vóór ze hun studie hebben afgerond. De opleiding sluit nauw aan op de praktijk omdat de wetenschappelijke medewerkers van de opleiding zelf vaak actief zijn binnen beroepsorganisaties, belastingadvieskantoren en overheidsinstellingen. Waar wil jij werken?

 

Meer informatie over: Carrièremogelijkheden na een Bachelor in Fiscale Economie

Leerdoelen Bachelor in Fiscale Economie

 Tijdens de bachelor Fiscale Economie:
  • doe je veel kennis op van het Nederlandse belastingrecht;
  • leer je belastingsystemen op economische grond te analyseren en beoordelen;
  • kun je de economische gevolgen van belastingheffing in kaart brengen voor burgers, bedrijven en de overheid;
  • leer je bedrijven en overheden te adviseren over hun omgang met belastingheffing.

Inhoud van de opleiding Bachelor in Fiscale Economie

Het studieprogramma van de opleiding Fiscale Economie bestaat uit drie bachelorjaren waarin je verschillende economische en fiscale vakken krijgt. Een collegejaar bestaat uit vijf blokken van ieder acht weken Per blok volg je twee vakken. Vakken zijn vaak combinaties van hoorcolleges, waarbij een docent de stof inleidt, en werkcolleges, waarbij je vooral met medestudenten de stof bespreekt. Het eerste jaar van de bachelor volg je samen met studenten Economie en Bedrijfseconomie. In het tweede jaar besteden we met een drietal vakken voor het eerst aandacht aan fiscale economie. In het derde bachelorjaar staat het fiscale vakgebied centraal. Je sluit de opleiding af met een scriptie.

Meer informatie over: Inhoud van de opleiding Bachelor in Fiscale Economie 

Doelgroep Bachelor in Fiscale Economie

Wie Fiscale Economie gaat studeren vindt de relatie tussen burgers, bedrijfsleven en overheid in de maatschappij interessant. Ook hebben studenten Fiscale Economie vaak een goed gevoel voor wiskunde en boekhouden. Vraag jij je af hoe het Nederlandse belastingstelsel werkt? Heb je analytisch vermogen en een kritische blik? Schrijf je dan in voor Fiscale Economie.

Toelatingseisen Bachelor in Fiscale Economie

Om een opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te mogen beginnen, zijn er diverse toelatingseisen. Je kan worden toegelaten met:

Inschrijven Bachelor in Fiscale Economie

Aanmelden voor een bacheloropleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam kan via Studielink. Je maakt daar een account aan en selecteert de opleiding van je keuze. Daarna komt de EUR in actie. Wij kijken of jij toegelaten kunt worden voor je gekozen opleiding en sturen je meer informatie.


Meer informatie over: Inschrijven voor een bacheloropleiding  

Aansluiting Masteropleidingen Bachelor in Fiscale Economie

Heb je je bachelor Fiscale Economie gehaald, dan stroom je door naar de masteropleiding. Deze duurt een jaar. Je verdiept daarin je opgedane kennis, met bijvoorbeeld internationaal belastingrecht. Je leert je eigen visie op de fiscale economie te verwoorden. Na de master kun je jezelf MSc (‘Master of Science) in de Fiscale Economie noemen.

 

Meer informatie over: Aansluiting Masteropleidingen Bachelor in Fiscale EconomieVraag de brochure aan van de Bachelor in Fiscale economie.

Brochure Bachelor in Fiscale economie