Bachelor   Bacheloropleidingen   Geschiedenis   Inhoud van de opleiding   Het tweede en derde jaar

Bachelor in Geschiedenis

Het tweede en derde jaar; inhoud van de Bacheloropleiding

In jaar 2 en 3 van de Bachelor Geschiedenis volg je de major en vakken uit de vrije ruimte. De major duurt ruim een jaar en bestaat uit een historisch profiel en enkele vakken op het terrein van theorie en methode. De vrije ruimte kun je invullen met keuzevakken en minoren binnen of buiten de eigen opleiding. In je derde jaar is een verplichte stage gepland om de aansluiting op de arbeidsmarkt te vergroten.

Major: Historische profielen

Binnen de major kies je voor een historisch profiel, gericht op een inhoudelijk deelgebied van de geschiedwetenschap. Elk profiel bestaat uit een pakket van historische vakken, een onderzoekscollege en het bachelorwerkstuk. Je kunt kiezen uit de profielen:

  • Internationale Betrekkingen
  • Publieksgeschiedenis en Cultuur
  • Business History
  • Wereldgeschiedenis

In het tweede en derde jaar kun je tevens kiezen tussen een beroepsgerichte variant van de opleiding en een wetenschappelijke variant.

Vrije keuze

Binnen de keuzeruimte volg je in ieder geval een minor. Er is een ruim aanbod van circa 50 minoren op verschillende vakgebieden. De overige keuzeruimte kun je naar wens invullen met vakken binnen of buiten de eigen opleiding. Een studieverblijf in het buitenland behoort ook tot de mogelijkheden.

Stage

In de Bachelor Geschiedenis loop je verplicht stage in het derde studiejaar. De stage heeft een omvang van 420 uur (15 ECTS) of twee onderwijsblokken van vijf weken. Tijdens de stage maak je kennis met een bepaald beroepenveld. Dan leer je de inzichten en academische vaardigheden van je studie in de praktijk toepassen. Bovendien maak je kennis met nieuwe mensen en een professionele werkomgeving. Je bouwt een netwerk op. Deze oriëntatie op de arbeidsmarkt is bedoeld om er voor te zorgen dat je na de Bacheloropleiding een goed beeld hebt van je capaciteiten en weet welke functies je mogelijk wil gaan uitoefenen.Vraag de brochure aan van de Bachelor in Geschiedenis.

Brochure Bachelor in Geschiedenis