Bachelor   Bacheloropleidingen   Mr.drs.-programma voor Economie en Recht

Mr.drs.-programma voor Economie en Recht

Master of Science (MSc) & Master of Laws (LL.M.)

Vind je Economie en Recht interessant? Kun je niet kiezen? Doe dan het Mr.drs.programma! Twee studies in 6 jaar, in plaats van 8. Twee titels en een vol programma. Voor aanpakkers met hoge cijfers.

Mr.drs.-programma voor Economie en Recht

Op je cv staat het geweldig, twee titels. En je hebt ook echt twee studies afgerond: Economie en Recht. Dat kan in 6 jaar doordat je meer ECTS per jaar haalt (70 in plaats van 60) en je een slim programma volgt. Je bespaart tijd door verplichte vakken uit de ene studie als vrij keuzevak in de andere studie te volgen.

Dit ambitieuze programma is geschikt voor vwo-scholieren die gemiddeld een 7 halen voor hun eindexamen. Bovendien moet je van hard werken houden. Maar dan krijg je ook volop de ruimte om te laten zien wat je waard bent.

Reken maar dat jouw brief bij mogelijke werkgevers al gauw bovenop de stapel ligt. Want als je het Mr.drs.-programma aan de EUR hebt gevolgd, laat je zien dat je tot grote dingen in staat bent.

Waarom het Mr.drs.-programma voor Economie en Recht studeren in Rotterdam?

Je kiest voor het mr.drs-programma in Rotterdam omdat:

 • je kunt twee volledige studies tegelijk volgen;
 • dit kan op deze manier alleen in Rotterdam;
 • in beide vakgebieden word je een professional;
 • een dubbele titel is onderscheidend op de arbeidsmarkt;
 • vier diploma's en twee titels in zes jaar!

Carrièremogelijkheden het Mr.drs.-programma voor Economie en Recht

Afgestudeerden van het mr.drs.-programma zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt. De combinatie rechten en economie maakt je voor werkgevers eindeloos veelzijdig en deskundig. In de financiële sector, in het bedrijfsleven, bij consultants en bij de overheid: deuren gaan open voor de meester-doctorandus. Je aantoonbare talent en uitgebreide kennis is jouw brevet van vermogen.


Meer informatie over: Carrièremogelijkheden na een Mr.drs.-programma voor Economie en Recht

Leerdoelen Mr.drs.-programma voor Economie en Recht

 Na het Mr.drs-programma kun je:
 • juridische en economische theorieën bespreken en toepassen;
 • de juridische aspecten van het handelsverkeer analyseren;
 • een wetenschappelijk verantwoord betoog houden;
 • zelfstandig en in teamverband professioneel werken;
 • de beide disciplines in synthese zien en vanuit multidisciplinair perspectief nieuwe oplossingen en argumenten vinden.

Inhoud van de opleiding Bachelor in Mr.drs.-programma voor Economie en Recht

Wie het mr.drs.-programma doet, volgt zowel de vakken van Rechtsgeleerdheid als van Economie & Bedrijfseconomie. Je volgt colleges en doet tentamens, net als de gewone studenten van die opleidingen.

Het afwijkende is dat je deze twee driejarige bachelor- en twee eenjarige masteropleidingen – samen acht jaar studie - in zes jaar tijd doet. Als mr.drs.-student volg je méér colleges en doe je méér tentamens. Je gaat voor gemiddeld 70 ects-punten per jaar in plaats van de gebruikelijke 60.

De vrije keuzevakken uit de ene studie vul je in met de verplichte vakken van de andere studie, en je krijgt een aantal vrijstellingen in het onderwijsprogramma. Het resultaat is het mr.drs.-programma: een intensieve, maar haalbare en uiterst lonende constructie.


Meer informatie over: Inhoud van de opleiding Bachelor in Mr.drs.-programma voor Economie en Recht 

Doelgroep Mr.drs.-programma voor Economie en Recht

Ben je geïnteresseerd in zowel rechten als economie? Durf je de intellectuele uitdaging van een dubbelstudie aan? Het intensieve programma is niet voor iedereen weggelegd. Denk dus na of je het tempo aankunt. Maar ben je gemotiveerd om flink aan te pakken, wil je je onderscheiden van anderen en wil je eruit halen wat er in zit? Dan is het mr.drs.-programma precies wat je zoekt!

Toelatingseisen Mr.drs.-programma voor Economie en Recht

Om een opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te mogen beginnen, zijn er diverse toelatingseisen. Je kan worden toegelaten met:

 • een vwo-diploma;
 • een propedeuse van een hbo / wo-opleiding;
 • een Colloquium Doctum toelating;
 • een buitenlands diploma.

Meer specifieke informatie over: Toelatingseisen Mr.drs.-programma voor Economie en Recht

Inschrijven Mr.drs.-programma voor Economie en Recht

Aanmelden voor een bacheloropleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam kan via Studielink. Je maakt daar een account aan en selecteert de opleiding van je keuze. Daarna komt de EUR in actie. Wij kijken of jij toegelaten kunt worden voor je gekozen opleiding en sturen je meer informatie.


Meer informatie over: Inschrijven voor een bacheloropleiding  

Aansluiting Masteropleidingen Mr.drs-programma voor Economie en Recht

Tijdens het mr.drs.-programma kies je één van de negen masters van Economie en Bedrijfseconomie en één van de acht masters van Rechtsgeleerdheid. De master Economie volg je in het vierde jaar van je mr.drs.-programma, de master Rechten in je zesde jaar. Ook de ‘European Master in Law and Economics’ van Erasmus Mundus, met zijn uitgebreide buitenlandse studiemogelijkheden, is zeer de moeite waard.


Meer informatie over: Aansluiting Masteropleidingen  Mr.drs.-programma voor Economie en RechtVraag de brochure aan van het Mr.drs.-programma voor Economie en rechten.

Brochure Mr.drs.-programma