Schooldecanen en mentoren   Nieuws   detail

Locatie:
Woudestein, senaatszaal A-gebouw

Toelichting
Lezingenserie van Studium Generale waarin toonaangevende sprekers hun visie geven op de grootste problemen en bijbehorende uitdagingen van de komende decennia. Prof. dr. Jan Peter Balkenende formuleert op zijn vakgebied de uitdagingen voor de 21e eeuw

Uitdagingen van de 21e eeuw: prof.dr. Jan Peter Balkenende

Op dinsdag 10 april geeft prof. dr. Jan Peter Balkenende een lezing waarin hij op zijn vakgebied de uitdagingen voor de 21e eeuw formuleert. Wat zijn de uitdagingen voor de internationale handel? Hoe ziet Europa er over tien jaar uit? En welke rol spelen bedrijven in maatschappelijke vraagstukken?

Balkenende is hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation aan de Erasmus School of Economics en de Erasmus School of Law. Hij was ruim acht jaar minister-president van Nederland en werkt nu als adviseur en partner bij Ernst & Young.

Uitdagingen van de 21e eeuw is een lezingenserie van Studium Generale waarin toonaangevende sprekers hun visie geven op de grootste problemen en bijbehorende uitdagingen van de komende decennia. Kunnen we door met het financiële systeem zoals dat er nu staat? Heeft de culturele sector nog bestaansrecht? En waar staan Nederlandse bedrijven over vijftig jaar? Heldere analyses van economen, filosofen en oud-politici.

Nadere informatie:

Reserveer hier voor de lezing van Jan Peter Balkenende.

Publicatiedatum: 03 april 2012