Schooldecanen en mentoren   Nieuws   detail

Locatie:
De Unie, Mauritsweg 34-35, Rotterdam

Toelichting
In de serie Jaargetijdengasten is de Lentegast ditmaal prof.dr. Maarten Frens, hoogleraar systeemfysiologie en hersenonderzoeker bij het Erasmus MC. Interviewer is Geert Maarse.

Hoe kan het dat onze hersenen ons zo vaak voor de gek houden?

Hoe kan het dat onze hersenen ons zo vaak voor de gek houden? En als wij te reduceren zijn tot een verzameling zenuwcellen, waarvan wetenschappers de werking tot in detail kunnen voorspellen, wat betekent dit dan voor de grote existentiële vragen? Deze vragen staan centraal in het interactieve interview met hersenonderzoeker Maarten Frens (Erasmus MC) in het programma 'Lentegasten' van Studium Generale van de Erasmus Universiteit Rotterdam op donderdag 10 mei 2012.

Frens is hoogleraar Systeemfysiologie aan het Erasmus MC en bezeten van de oneindige complexiteit van onze hersenen. Aan de hand van filmfragmenten, videoclips en nieuwsflitsen wordt Frens ondervraagd over zijn onderzoek en de hersenwetenschap. Als Lentegast neemt hij het publiek mee in 'de wereld van die anderhalve kilo grijze drab', waar ons hele zijn uiteindelijk bepaald wordt.

Nadere informatie:

Toegang gratis - Reserveren aanbevolen via: tel: 010 433 3534, e-mail: reserveren@remove-this.deunie.nu

Publicatiedatum: 07 mei 2012