Home EDSC   Over EDSC

Over Erasmus Data Service Centre

Het EDSC biedt toegang tot financiële en sociaalwetenschappelijke databanken en geeft individuele ondersteuning en workshops aan studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam in het gebruik van deze databanken. Het heeft daartoe een team van vijf specialisten ter beschikking: het Datateam. Het Datateam wordt op haar beurt ondersteund door een adviesorgaan met vertegenwoordigers uit betrokken faculteiten en de UB.

Vanwege het toegenomen belang van kwantitatief onderzoek heeft de Universiteitsbibliotheek (UB) in 2006 samen met de faculteiten bedrijfskunde (RSM) en economie (ESE) het Erasmus Data Service Centre (EDSC) opgericht. In eerste instantie lag de nadruk op de financiële data, maar sinds zomer 2007 hoort ook de sociaal wetenschappelijke data tot het domein. Hiervoor is samenwerking gezocht met de faculteit sociale wetenschappen (FSW).

Klik hier voor een presentatie van het EDSC (Engelstalig) of lees het artikel 'EDSC: data voor Erasmus' dat verscheen in Informatie Professional.