Campus in ontwikkeling   Nieuws   Nieuwsbrief CiO   Archief   Nieuwsbrief april 2011   Parkeergarage

En de parkeergarage wordt gebouwd door...

De realisatie van de halfverdiepte parkeergarage op Woudestein is weer een stap dichterbij gekomen en daarmee een groenere, autoluwe campus. Bij de Europese aanbesteding bleek de beste aanbieding te komen van BAM Combinatie Campus Woudestein vof.

Deze vof bestaat uit BAM Utiliteitsbouw BV en BAM Civiel BV. BAM realiseert van de parkeergarage het technische ontwerp en de bouw met een zogenaamde Design & Construct-opdracht. Hiermee zetten de uitvoerende partijen hun kennis en kunde optimaal in.

Erasmus Universiteit RotterdamDe aanbieding van BAM viel op door de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Wat vooral de doorslag gaf, was hun efficiënte constructieve ontwerp van de parkeergarage, met slanke vloeren, wanden en kolommen. Door de ruimtewinst zijn de rijbanen breder, wat meer comfort geeft.

Ook garandeert BAM de bouw van de 1e fase van de parkeergarage en bovengelegen Erasmus Plaza ruim vóór het jubileum in 2013. Dat betekent dat bij het eeuwfeest van de Erasmus Universiteit Rotterdam het nieuwe campushart al grotendeels werkelijkheid is geworden.

BAM is één van de grootste bouwondernemingen in Europa, met vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. Het bedrijf staat genoteerd aan Euronext Amsterdam en heeft een jaarlijkse omzet van circa 8 miljard euro. Met zo’n 28.000 medewerkers brengt BAM jaarlijks duizenden projecten tot stand. Bijvoorbeeld de parkeergarages Schelphoek in Alkmaar (700 plaatsen), Zuidpoort in Delft (900 plaatsen) en Prinsenhof in Den Haag (1.000 plaatsen).

In juli 2011 krijgt de bouwplaats voor de 1e fase van de parkeergarage vorm. In augustus begint de aannemer met het aanbrengen van de damwanden voor de garage. Vanwege de aanleg van de parkeergarage en Plaza wordt restaurant De Carrousel ingekort.

L en V-Gebouw gesloten vanaf vrijdag 22 augustus 15:30 uur

tot en met maandag 25 augustus 06:00 uur

Onderzoek gevel gebouwen A, C en H

20, 21, 27 en 28 augustus 2014