EHERO   Education

Education

Masterclass 'Grondslagen van Geluk'
De Masterclass ‘Grondslagen van Geluk’ geeft een goed en helder overzicht in geluk (happiness, well-being) als psychologisch, sociologisch én macro-economisch fenomeen. Wat is geluk en wat zijn de verschillende niveaus? Is geluk meetbaar en zo ja hoe dan? Wat is de historie van het denken over geluk en wat is het toekomstperspectief? Dit zijn enkele van de vragen die aan de orde komen. De Masterclass combineert de laatste wetenschappelijke inzichten aan de hand van de World Database of Happiness, die door de Erasmus Universiteit is opgezet en wordt beheerd, met de kennis en inzichten van vooraanstaande academici en ‘thought leaders’ uit de (bedrijfs)praktijk. De Masterclass is de ideale voorbereiding op het Executive Program ‘Het Rendement van Geluk’.
Meer informatie

Executive Program 'Het Rendement van Geluk'
Het Executive Program 'Het Rendement van Geluk' is de eerste universitaire leergang die zich richt op geluk in organisaties vanuit een bedrijfseconomisch perspectief. Centraal staat geluk als holistisch en bedrijfskundig concept voor organisaties ('organisational happiness'). Geluk wordt hierbij vanuit het perspectief van alle stakeholders van een organisatie behandeld. Daarnaast presenteert 'Het Rendement van Geluk' de meest recente internationale academische inzichten, gevoed door de eigen World Database of Happiness.
Meer informatie

Executive Program 'Sturen op Geluk in het publieke domein'
Start in september 2015, meer informatie volgt spoedig.

Internship & Masterthesis
Students are offered to take part in an internship at the World Database of Happiness and during this period write their masterthesis with excellent supervision.
Read more

Minor 'Quality of Life and Happiness Economics
The minor goes into depth about the topics of happiness and how it can be applied to several domains of practice.
Read more