Veranderen is mensenwerk

Dinsdag, 9 Februari 2016

Grootschalige, strategische reorganisaties of kleinschalige verandertrajecten zoals kwaliteitstrajecten, de introductie van nieuwe systemen of een cultuurverandering. Wie krijgt er in zijn/haar werkend leven niet mee te maken?

Slapend leren

Woensdag, 27 Januari 2016

Een cursus of opleiding volgen is belangrijk, je moet bijblijven. Maar vaak is het ook een hele opgave om weer een studie op te pakken. Helemaal als je al een tijdje uit de schoolbanken bent en nu werkt. Erasmus Academie heeft een korte instructie gemaakt voor haar cursisten om sneller, makkelijker en effectiever te leren.

De nieuwe zomerhit: Rotterdam Summer School

Woensdag, 27 Januari 2016

Vanaf dit jaar krijgt ook Rotterdam haar eigen zomeruniversiteit, de Rotterdam Summer School. Dit past in een mondiale trend waarin steden en instellingen proberen internationale studenten en professionals te trekken. De Rotterdam Summer School is onderdeel van Erasmus Academie.

Ingrijpende aanpassing procesrecht: het nieuwe procesrecht na KEI

Woensdag, 27 Januari 2016

De rechtspraak in Nederland moet aansluiten bij de digitalisering van de samenleving en procedures moeten sneller en eenvoudiger. Dat is het doel van het programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI). Het programma richt zich op het burgerlijk procesrecht en het bestuursprocesrecht.

Interview alumna Actualiteiten Bestuursrecht

Woensdag, 27 Januari 2016

Samen met Daphne Smolderen – Pieterman kijken we terug op haar deelname aan het programma Actualiteiten Bestuursrecht 2014.

Nieuwe voorzitter College van Bestuur Erasmus Universiteit Rotterdam

Dinsdag, 26 Januari 2016

Per 1 december 2015 heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam een nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Kristel Baele, voormalig interim-voorzitter van Hogeschool Leiden, zal zich de komende vier jaar bezig houden met het strategisch beleid, internationale aangelegenheden en externe contacten van de Erasmus Universiteit.

Waarom Hora Est! Leren Promoveren?

Woensdag, 25 November 2015

Stel je hebt de wens om te promoveren. Waarom zou je hiervoor het programma Hora Est! Leren promoveren volgen? Dr. Marja Flory, Academic Director van Hora Est!, licht dit graag toe.

Het gaat er niet om wat iemand zegt, het gaat erom wat anderen horen

Woensdag, 25 November 2015

Vijf vragen, vijf antwoorden. Beknopt. Dat is het uitgangspunt van dit korte interview met prof.dr. Hans de Bruijn*, docent van de Masterclass Framing – de kracht van woorden.