Nieuws

Tiende editie Leergang Ketenregie | Vanaf vrijdag 23 september op de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Maandag, 2 Mei 2016

Voor de ketenregisseur uit het veld dé leergang om de eigen praktijkervaring in regie, ketens en netwerken te onderbouwen met wetenschappelijke achtergronden en vaardigheden.

Vervolgopleidingen

Maandag, 2 Mei 2016

Vragen over onze opleidingen en maatwerktrajecten? Neem gerust contact op. Zoekt u een passende cursus of een opleiding op maat, neem dan contact op met Andreas Markus, opleidingsmanager zakelijke markt van Erasmus Academie: tel. 010-408 18 19 of markus@erasmusacademie.nl. 

Gaat leren ooit vervelen?

Donderdag, 28 April 2016

Gaat leren ooit vervelen? Die vraag is eigenlijk hetzelfde als vragen of eten ooit gaat vervelen, of drinken, ademen, slapen en, vooruit, of seks ooit gaat vervelen. Deze activiteiten behoren tot de primaire levensbehoeften.

“Een leven lang leren”

Donderdag, 28 April 2016

Nederland scoort vergeleken met andere EU-lidstaten relatief hoog op deelname aan een leven lang leren. Vergeleken met de rest van Europa staat de Nederlandse beroepsbevolking op nummer vijf als het gaat om deelname aan ‘een leven lang leren’.

 

Big data in de zorg

Dinsdag, 29 Maart 2016

De gezondheidszorg in Nederland kent een periode van ongekende dynamiek. Met een groot geloof in financiële prikkels en regels worden tal van ingrijpende veranderingen in gang gezet.

20 jaar Erasmus Academie

Maandag, 21 Maart 2016

Wat betekent het – zeker in deze tijd – als een opleidingsinstituut 20 jaar bestaat? Ik zou zeggen dat een dergelijke organisatie duurzaam is en betrouwbaar en dus zekerheid geeft. Dat het diensten aanbiedt waarnaar vraag is en waarover klanten tevreden zijn. Maar ook dat het meegaat met de tijd, zich ontwikkelt en vernieuwt.

Al 20 jaar inspirerend onderwijs van Erasmus Academie

Maandag, 21 Maart 2016

Erasmus Academie, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, verzorgt al 20 jaar inspirerend postacademisch onderwijs voor professionals. Maar dat is niet het enige. Ook het hoger onderwijs voor 50-plussers (Hovo Rotterdam), het Trainings- en ontwikkelingsplatform voor personeel van de Erasmus Universiteit zelf (TOP) en - nieuw dit jaar - de Rotterdam Summer School vallen onder Erasmus Academie. Door de jaren heen is ons doel hetzelfde gebleven, maar het motto verandert.

Erasmus Academie en Rotterdam School of Management sluiten zich aan bij EDUDEX

Donderdag, 10 Maart 2016

Vanaf 2016 zijn alle (postacademische) opleidingen van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en Erasmus Academie in EDU-DEX opgenomen. Het aanbod loopt uiteen van deeltijd masteropleidingen en MBA programma’s tot masterclasses en kortdurende programma’s.

The ART of Leadership©

Woensdag, 2 Maart 2016

The ART of Leadership© is een unieke leerervaring. Een snelkookpan, waarin je onder druk je leiderschapskwaliteiten verder ontdekt, verbetert en ook leert toepassen in een tijdelijke, real time institutie.

Specialistische kennis over data analyse en privacy

Dinsdag, 1 Maart 2016

De informatiesamenleving kenmerkt zich steeds meer door de grote hoeveelheid data die er over ons en onze omgeving te vinden is.Deze genereren we grotendeels zelf, bijvoorbeeld door de sporen die we nalaten via het gebruik van mobiele apparaten.