ERNA homepage   Nieuws   Detail

SSC ICT medewerkers ondertekenen Integriteitscode ICT

Op dinsdag 6 maart 2012 hebben medewerkers van het SSC ICT de Integriteitscode ICT ondertekend. De Integriteitscode ICT is van toepassing op alle medewerkers belast met beheertaken van informatiesystemen en de ICT-infrastructuur van de EUR. De Integriteitscode ICT is in overleg met Corporate Planning & Control, Corporate Audit, SSC HRF, Juridische Zaken, SSC ICT en de decentrale ICT-afdelingen tot stand gekomen, en per 1 januari 2012 onderdeel van de aanstellingsprocedure.

Wouter Drinkwaard (directeur SSC ICT) en Peter Oost
(security officer EUR) bij de ondertekening van de
Integriteitscode ICT

Peter Oost, security officer van de EUR, legde tijdens de bijeenkomst uit dat de Integriteitscode ICT voortvloeit uit het beveiligingsbeleid en een explicitering betreft van alle wettelijke regelingen waarmee medewerkers impliciet bij indiensttreding al akkoord zijn gegaan. De ondertekening draagt bij aan de bewustwording rond het thema informatiebeveiliging. De invoering van deze gedragscode past bovendien bij de verdere professionalisering van een organisatie waar mensen hun rol goed kennen en verantwoordelijkheid nemen. Het gaat erom dat de continuïteit van voorzieningen niet in het geding komt. Dat vergt van medewerkers in iedere situatie een risico-inschatting met betrekking tot de impact van hun handelen op de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens.

Alle medewerkers ontvingen na het ondertekenen een certificaat. De bijeenkomst werd afgesloten met gebak.

Publicatiedatum: 06 maart 2012

Microsoft stopt met ondersteuning Windows XP

SSC ICT neemt aanvullende maatregelen ter beveiliging van Windows XP werkplekken.

Bijeenkomst ter ere van integratie ICT bij de Erasmus Universiteit Rotterdam

Op 30 januari 2014 werd op feestelijke wijze stilgestaan bij de integratie van de ICT bij de EUR.

Nieuwe digitale werkomgeving in PC-zalen T3!

RSM neemt op 2 september als eerste de nieuwe digitale @wEURk-werkplek voor studenten in gebruik.

Microsoft Surface RT tablet nu met korting via Surfspot.nl

EUR-medewerkers en -studenten profiteren van korting op Microsoft Surface tablet via Surfspot.nl

Welkomstborrel ter ere van het nieuwe SSC ICT

Per 1 juli zijn de ICT-afdelingen van de faculteiten en het SSC ICT opgegaan in een nieuw SSC ICT.