Home   Studyboost: ondersteunend programma voor Bachelor ESAA (Erasmus)

Studyboost, steuntje in de rug tijdens je studie

Studyboost is een onafhankelijk initiatief, gestart op verzoek van de Erasmus School of Economics (ESE), ter ondersteuning van studenten in de Bachelor I fase. Verder kunnen ook HBO-instromers, die nog een wiskundedeficiëntie niveau 2 moeten wegwerken, ter voorbereiding op de toetsen in mei en/of juli 2014 via Studyboost bijlessen volgen.

Studyboost voor Bachelor I

Investeer in jezelf, dan doen wij het ook in jou!!

Het doel van Studyboost is studenten in het kader van Nominaal = normaal in de zogenoemde “struikelvakken” micro-economie, statistiek en wiskunde 1 en 2 te ondersteunen. Deze ondersteuning is in eerste instantie vakinhoudelijk, maar er wordt ook op studiediscipline gelet. Deze ondersteuning vindt plaats in de vorm van ‘bijlessen’ in de bovengenoemde vakken.

Studyboost wordt verzorgd door ervaren, vakkundige docenten die precies weten waar de problemen in het desbetreffende vak liggen (en niet door studenten die het vak in het verleden gehaald hebben).  Een cursus wordt bij voldoende inschrijvingen (minimaal 8) in kleine groepen gegeven variërend van 8 tot 12 studenten. Een cursus bestaat uit 8 sessies van 1,5 uur, de totale cursus beslaat dus 12 uur. Over het algemeen vinden deze sessies plaats gedurende de laatste vijf weken van elk blok, twee maal per week. Studenten die zich hebben ingeschreven voor de cursus krijgen de roostermogelijkheden na sluiting van de inschrijftermijn per mail toegezonden.

De resultaten van studenten die Studyboost gevolgd hebben zijn opmerkelijk. Zo ligt het gemiddeld slagingspercentage van Studyboost deelnemers bij wiskunde 1 met 80% en bij Micro economie met 65% beduidend hoger dan bij studenten die Studyboost niet gevolgd hebben.

Bijlessen worden in de volgende vakken gegeven:

Blok 1: Wiskunde 1
Blok 2: Micro-economie
Blok 3: Wiskunde 2
Blok 4: Toegepaste Statistiek 1
Blok 5: Voorbereiding hertentamen voor Wiskunde 1, Micro-economie of Wiskunde 2

De kosten van begeleiding voor een vak bedragen € 225,00.

Dit is een unieke kans om wat extra steun bij de “struikelvakken” te ontvangen en het nominaal = normaal trajekt met succes te doorlopen!

Inschrijving voor Blok 5: hertentamen voor Wiskunde 1, Micro-economie of Wiskunde 2.

Maak t/m maandag 19 mei 2014 gebruik van het inschrijfformulier hier op de site.

Na invulling kun je het formulier: scannen en e-mailen naar studyboostinfo@remove-this.ese.eur.nl

Studyboost voor Wiskunde-deficiëntie niveau 2 (ESE, RSM, IBEB en IBA)

Wanneer je op de Erasmus Universiteit bij "Economie & Bedrijfseconomie", "Business Administration/Bedrijfskunde", "Fiscale Economie", "Economie & Informatica", "IBEB" of "IBA" wilt gaan studeren en je hebt geen VWO diploma met Wiskunde A of Wiskunde A1,2 dan heb je mogelijk een wiskunde-deficiëntie. In dat geval kun je worden toegelaten door middel van een toelatingsexamen.

Studyboost biedt voorbereidingslessen voor de wiskundedeficiëntie toetsen van bovengenoemde opleidingen. Een ‘opfris’-cursus bestaat uit 8 sessies van 1,5 uur, een ‘stoom’-cursus bestaat uit 12 lessen van 1,5 uur, verzorgd door vakkundige docenten. De ‘opfris’-cursus veronderstelt net iets meer parate kennis, maar beide cursussen bereiden uiteindelijk voor op hetzelfde toelatingsexamen Over het algemeen vinden de lessen plaats gedurende de laatste vijf resp. zeven weken voorafgaand aan de toetsen van 19 mei en 14 juli 2014. Studenten die zich hebben ingeschreven voor deze cursus krijgen de roostermogelijkheden na sluiting van de inschrijftermijn per mail toegezonden.

Studyboost Wiskundedeficiëntietoets niveau 2 van 19 mei 2014
• Opfriscursus van 8 lessen, kosten € 275,-, inschrijven tot uiterlijk 17 maart 2014
• Stoomcursus van 12 lessen, kosten € 400,- inschrijven tot uiterlijk 17 maart 2014

Studyboost Wiskundedeficiëntietoets niveau 2 van 14 juli 2014
• Opfriscursus van 8 lessen, kosten € 275,-, inschrijven tot uiterlijk 19 mei 2014
• Stoomcursus van 12 lessen, kosten € 400,- inschrijven tot uiterlijk 19 mei 2014

Meer informatie over de toelatingseisen per opleiding en de toetsen in mei en juli 2014 om een deficiëntie weg te werken, is te vinden op de site van de EUR. Merk op: Inschrijven voor de wiskundedeficiëntietoets zelf dient via EUR-website te geschieden http://www.eur.nl/essc/studentenadministratie/wiskunde_deficientie/

Studyboost biedt voorbereidingslessen voor de volgende toetsen:

  • · Wiskunde niveau 2-ESE
  • · Wiskunde niveau 2-RSM
  • · Mathematics level 2-IBEB
  • · Mathematics level 2-IBA

Voor inschrijving voor de cursus Studyboost kun je gebruik maken van het inschrijfformulier hier op de site. Na invulling kun je het formulier: scannen en e-mailen naar studyboostinfo@remove-this.ese.eur.nl

De kosten voor de voorbereidingslessen (incl. huiswerkbegeleiding) bedragen voor de opfriscursus €275,- en voor de stoomcursus €400,-.

Nadere informatie:
Contactpersoon: Mw. Aartie Bhawaniebhiek - Program Coordinator Studyboost, ESAA
T: 010-4082207, E: studyboostinfo@remove-this.ese.eur.nl

 

 

Meer nieuws >>