Home   Informatie voor   Studenten   Bachelorstudenten   VSB beurs

VSBfonds Beurs

Het VSBfonds biedt beurzen voor studenten die tussen 1 maart  2013 en 31 december 2014 afstuderen en naar het buitenland willen voor een vervolgstudie of onderzoek. Deze vervolgstudie of onderzoek dient minimaal 3 en maximaal 24 maanden te duren. De beurs bedraagt maximaal € 7.000 (voor 1 jaar) en bij een verblijf van twee jaar maximaal € 10.000. Uitwisselingsprogramma's komen niet in aanmerking voor deze beurs.

Procedure

Na een schriftelijke en mondelinge selectie draagt de universiteit de kandidaten voor bij het VSBfonds. De extra voorwaarden die de EUR stelt zijn:

  1. je vervolgopleiding of onderzoek liggen in de lijn van je opleiding. Taalonderwijs komt alleen bij uitzondering in aanmerking: (uitsluitend aan een universiteit, je dient een aantoonbaar goed startniveau te hebben en een goede motivatie)
  2. actuele cijferlijst (uitdraai Osiris)

De deadline voor aanmelden is 1 maart 2014. Aanmeldingen via de website van het VSBFonds, http://www.vsbfonds.nl/beurzen/beurs-aanvragen

Selectieproces

De selectie bestaat uit een schriftelijke en een mondelinge fase. In de eerste helft van maart  vindt de schriftelijke selectie plaats. De gesprekken met de commissie worden gehouden op 18 en 21 maart 2014. De gesprekken vinden plaats op de EUR, complex Woudestein en kunnen niet telefonisch worden afgenomen.

Meer informatie en de voorwaarden zijn te vinden op www.vsbfonds.nl en via het ESSC. Het aanmeldingsformulier is op de site van het VSBfonds te downloaden.

Informatie voor het maken van een begroting is hier te downloaden.


Bookmark and Share

Meer nieuws >>