Mastervakken via Erasmus Colleges

U kunt via Erasmus Colleges deelnemen aan verscheidene vakken uit de verschillende masteropleidingen van de Erasmus School of Economics. Contractstudenten ontvangen een certificaat na het behalen van een vak.

Aanbod mastervakken

Via Erasmus Colleges kunt u maximaal twee mastervakken van 4 ECTS credits volgen uit de masteropleidingen Accounting, Auditing and Control, Economics and Business, Econometrics and Management Science en Fiscale Economie. Het vakkenaanbod is vanaf 21 juli te vinden in de Course Guide. U vindt hier per vak informatie over de inhoud, opzet en het rooster.

Voor het aanbod van vakken op masterniveau voor cursisten gelden de volgende beperkingen:

  • Maximaal twee vakken van 4 cr per student;
  • Geen deelname aan een seminar of case studies;
  • Geen deelname aan een masterscriptie;

Cursisten worden alleen toegelaten indien zij aantoonbaar over voldoende voorkennis op niveau beschikken en er voldoende capaciteit is binnen het vak om extra studenten te plaatsen.

Inschrijven voor mastervakken

Een mastervak volgen is alleen mogelijk als uit uw diploma en/of cijferlijst blijkt dat u over voldoende voorkennis beschikt en indien er voldoende plaats is bij het vak. U kunt uw gemotiveerde verzoek om toegelaten te worden tot een mastervak samen met uw diploma/cijferlijsten sturen naar erasmuscolleges@remove-this.ese.eur.nl.

Geef in uw e-mail duidelijk aan welk mastervak (vaknaam en vakcode) u wilt gaan volgen. Nadat Erasmus Colleges, in overleg met de docent van het betreffende vak, uw verzoek heeft goedgekeurd zal u een inschrijfformulier worden gestuurd. U wordt dringend verzocht om zelf geen contact met vakdocenten te zoeken.

Binnen twee weken na ontvangst van uw inschrijfformulier, schrijven wij u in voor Erasmus Colleges en wordt de door u afgegeven machtiging geactiveerd. Het kan overigens tot vier weken duren voordat u uw studentkaart per post en inlog-gegevens per e-mail ontvangt. 

Afhandeling inschrijfverzoek

Aan de hand van uw inschrijfformulier wordt er gekeken of u voldoet aan de vereisten voor het desbetreffende vak of vakken. Als u twijfelt of u over voldoende voorkennis beschikt, dan kunt u via het e-mailadres erasmuscolleges@remove-this.ese.eur.nl contact opnemen met Erasmus Colleges.

Binnen twee weken na ontvangst van het inschrijfformulier informeren wij u of wij uw verzoek kunnen afhandelen of niet.

Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, schrijven wij u in als cursist en wordt de door u afgegeven machtiging geactiveerd. Het kan overigens tot vier weken duren voordat u uw studentkaart en inloggegevens ontvangt.

Annulering

Wijziging of annulering is mogelijk tot aan de aanvang van de cursus door middel van schrijven. De annuleringskosten bedragen €50,- voor vakken die nog niet zijn gestart. Na aanvang van de cursus kunnen er geen wijzigingen meer worden aangebracht en wordt er geen cursus gerestitueerd.

Kosten mastervakken

Voor cursisten zijn de kosten €3000,- per mastervak.

U kunt zich voor maximaal twee mastervakken van 4 cr aanmelden. U kunt ervoor kiezen om u op hetzelfde moment voor deze twee vakken in te schrijven bij Erasmus Colleges. U betaalt dan eenmaal registratiekosten. Heeft u een mastervak gevolgd en besluit u op een later tijdstip een tweede mastervak te volgen, dan worden nogmaals administratiekosten in rekening gebracht.

Procedure na inschrijving

Inschrijven voor practica

Cursisten moeten zichzelf inschrijven voor practica, nadat zij zijn toegelaten tot het vak. Inschrijven voor practica gaat via SIN-Online. Informatie over de inschrijfprocedure en deadlines vindt u op de startpagina voor cursisten.

Aanwezigheid bij de practica is voor mastervakken niet verplicht. Bij een aantal vakken kunt u echter een deel van het vakcijfer verdienen tijdens de practica (door middel van opdrachten, presentaties of tussentoetsen). U kunt dit nakijken per vak in de vakinformatie in de Course Guide.

Inschrijven voor tentamens

Cursisten worden door de ESE ingeschreven voor tentamens.

Voorzieningen en meer informatie

Als cursist heeft u recht op een aantal voorzieningen van Erasmus School of Economics

Meer weten?

Startpagina's voor cursisten

Mocht u ondanks het  zoeken op het internet het antwoord op uw vragen niet hebben kunnen vinden, dan zou u mogelijk gebruik kunnen maken van de startpagina voor cursisten. Via deze startpagina komt u snel bij de meest gezochte informatie op het internet.

E-mailadres

Indien u n.a.v. de aangeboden informatie op het internet nog steeds zit met openstaande vragen, kunt u via het e-mailadres erasmuscolleges@remove-this.ese.eur.nl contact opnemen met de medewerkers van Erasmus Colleges.

Informatiebalie

Voor al uw praktische vragen over de opleidingen en de regels van de Erasmus School of Economics kunt u terecht bij de Informatiebalie van het Onderwijs Service Centrum.

Studieadviseurs

Bij onze studieadviseurs kunt u met al uw inhoudelijke vragen over de studie terecht.