Huisvesting

Als je studeert aan de Erasmus Universiteit wil je misschien wel op kamers wonen. De meeste studenten kiezen, zeker in de eerste jaren, voor gezamenlijke huisvesting. Logisch, want wat is er leuker dan met leeftijdgenoten in een huis te wonen? Samen eten, studeren, tv-kijken en daarna de stad in. Maar je kunt natuurlijk ook op jezelf wonen.

Het vinden van een kamer terwijl je Rotterdam nog niet kent, kan moeilijk zijn. Daarom adviseren we om zo vroeg mogelijk te beginnen met zoeken.

Hieronder kun je de belangrijkste opties vinden voor het zoeken naar een kamer in Rotterdam. Voordat je een contract ondertekent, lees de huurvoorwaarden van de huuraanbieder goed door, zodat je weet waar je aan toe bent. Helaas zijn er “neppe” aanbieders, die een kamer aan verschillende studenten tegelijk verhuren. Stel dat je het voorrecht hebt om te kiezen tussen verschillende kamers, zou je je keuze kunnen baseren op de locatie in Rotterdam.

Je kan een kamer vinden via verschillende websites en instanties. Kijk bij meerdere aanbieders, aangezien het prijs-kwaliteitsniveau kan verschillen tussen hen. Voor eerstejaars bachelorstudenten van de Erasmus Universiteit hanteert woningcorporatie Vestia een voorrangsbeleid. Vestia is gespecialiseerd in jongerenhuisvesting en beschikt over 6500 betaalbare kamers en andere woningen verspreid over de stad.

www.vestiarotterdamstadswonen.nl (Vestia)

www.huurwoningen.nl

www.housinganywhere.com

www.effortless-housing.com

www.opkamers.nl

www.huurkamers.nl

www.kamerverhuur.nl

www.thestudenthotel.com

www.pararius.com/apartments/Rotterdam/

www.studentenkamers.nl

www.kamernet.nl

www.erasmate.com

www.kamerhuren.nl