Inschrijven bij gemeente Rotterdam

Als je in Rotterdam komt studeren heb je de mogelijkheid om ook in Rotterdam te gaan wonen. Er zijn dan echter een aantal administratieve zaken die je moet regelen. Een van de belangrijkste zaken is dat je je inschrijft bij de gemeente Rotterdam. Dit is niet alleen belangrijk voor de gemeente, maar als je uitwonend student bent, dus als je niet bij je ouders woont, krijg je meer studiefinanciering.

Het doorgeven van een verhuizing naar de gemeente Rotterdam vergt niet heel veel tijd. Je kan van de website van de gemeente het inschrijfformulier downloaden. Je hebt hiervoor wel een DigID nodig. Als je bent ingelogd kun je een afspraak maken bij de gemeente zodat je niet lang hoeft te wachten. Op werkdagen kan het namelijk erg druk zijn bij de gemeente. Neem ook altijd je legitimatiebewijs mee bij het inschrijven.

Als je gaat huren, moet je ook je huurcontract meenemen. Als je bij iemand gaat inwonen, moet je tevens een toestemmingsverklaring en legitimatiebewijs van degene waarbij je gaat inwonen meenemen.