Festivals

Gedurende het jaar zijn er een hoop geweldige festivals in Rotterdam. In januari - februari vindt het Internationale Film Festival Rotterdam plaats, waar je vele geweldige films kunt bekijken in bioscopen door de gehele stad. In mei rennen elk jaar honderden sportievelingen voor het goede doel in de Roparun.

In Rotterdam vindt jaarlijks het Bevrijdingsfestival plaats. Dit jaar verhuist het festival van de Parklaan naar het mooie en grotere Het Park. De vrijheid wordt groots herdacht en gevierd met een divers programma van muziek, debatten en theater. Mocht je van wat rustiger entertainment houden kun je de verschillende parken in Rotterdam bezoeken voor live muziek en theater tijdens de ZomerZondagen en de Parade.

In de zomer kun je de Zuid-Amerikaanse invloeden in Rotterdam meemaken tijdens Rotterdam Unlimited. Vijf dagen lang kun je genieten van Latijns-Amerikaanse muziek, cultuur en parades. Door het gehele stad worden op talloze locaties evenementen gehouden met muzieksoorten als reggae, mestizo, cumbia, desertgrooves, ska, bombay boogie, poëzie en rap. In augustus vindt de nieuwste festival van Rotterdam plaats met een divers programma van elektronische muziek en een line-up van bekende DJ's in de scene. Boothstock festival is met name onder de studenten heel populair dus als je de sfeer wilt proeven van het studentenleven moet je hier zeker bij zijn. Ook wordt in de zomer de City Racing Rotterdam georganiseerd, waar je het geluid kan horen en de geur kan ruiken van het brandend rubber van veel Formule 1 wagens. Verschillende raceteams zullen demonstraties geven midden in het centrum van Rotterdam. In augustus kun je er achter komen waarom de haven van Rotterdam een van de belangrijkste van de wereld is tijdens de Wereldhavendagen. Er zijn dan excursies naar de haven zelf en demonstraties van hoe Rotterdam functioneert als Europa's grootste haven.

Internationale Film Festival Rotterdam (jan-feb)

Roparun (mei)

Bevrijdingsfestival (mei)

ZomerZondagen (mei-jun)

De Parade (jun)

Rotterdam Unlimited (jun)

Boothstock Festival (aug)

City Racing Rotterdam (aug)

Wereldhavendagen (sep)