Studentenverenigingen

Als nieuwe student in een onbekende stad zul je ongetwijfeld op zoek gaan naar sociale contacten. De perfecte manier om medestudenten te leren kennen, is om lid te worden van een studentenvereniging. Rotterdam kent vele verschillende studentenverenigingen en deze zijn allemaal vertegenwoordigd op de Eurekaweek, de officiële introductieweek van de Erasmus Universiteit.

De grootste studentengezelligheidsverenigingen van Rotterdam zijn het Rotterdamsch Studenten Corps (RSC), Laurentius, SSR-Rotterdam, het Rotterdamsch Studenten Gezelschap (RSG), de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (RVSV) en Navigators Studentenvereniging Rotterdam (NSR). Elk van deze verenigingen onderscheidt zichzelf van de anderen in hun grootte, imago, leden en nog veel meer. Elk van deze verenigingen is vertegenwoordigd op de Eurekaweek, de officiële introductieweek van de Erasmus Universiteit.

Verder kent het Erasmus tientallen studentensportverenigingen. Wil je in een fanatiek en gezellig team je favoriete sport beoefenen, en tegelijkertijd profiteren van de mooie borrels en feestjes die de sportverenigingen organiseren, kun je overwegen lid te worden van een van de sportverenigingen. Meer informatie, alsmede alle studentensportverenigingen, kun je vinden op de website van Erasmus Sport.

De meeste studenten worden ook lid van hun studievereniging. Dit is een vereniging die hoort bij een bepaald studieprogramma. Elke studierichting in Rotterdam kent haar eigen studievereniging. De studieverenigingen organiseren borrels en feesten, ontmoetingen met interessante bedrijven, studiereizen en nog veel meer.

Gezelligheidsverenigingen

RSC

RVSV

Laurentius

SSR-Rotterdam

RSG

NSR

Studieverenigingen

Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (Faculteitsvereniging & overkoepelend orgaan)

Aeclipse (Algemene Economie, alleen Bachelor-3 & Master)

Eureos (Ondernemerschap, Organisatie & Strategie)

Financiële Studievereniging Rotterdam (Financiële Economie)

In Duplo (Economie en Rechten, mr.drs.-programma)

Marketing Associatie Erasmus Universiteit Rotterdam (Marketing)

Transito (Vervoer en Logistiek)

FAECTOR (Econometrie & Operationele Research)

R.F.V. Christiaanse-Taxateur (Fiscale Economie)