Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam

De Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR) is de oudste studievereniging van de Erasmus Universiteit. Wij verzorgen al 42 jaar leuke activiteiten voor de Rotterdamse rechtenstudenten. Zo organiseren we lezingen, een studiereis, lichten we je in over je carrièremogelijkheden en kan je bij ons je boeken met korting kopen.

Wij hebben een fulltime bestuur dat het hele jaar zijn uiterste best doet om leuke activiteiten te verzorgen.
Omdat wij een studievereniging zijn hoeft er niets, maar mag alles. We hebben activiteiten voor eerstejaars en ouderejaars, waaraan je vrijwillig kunt deelnemen.
Naast het feit dat het leuk is om aan onze activiteiten mee te doen, is het een goede gelegenheid om je studie in praktijk te brengen.

Ons paradepaardje is de Meesterweek. In 2006 zal deze week alweer voor de 16e keer worden georganiseerd. Vooraanstaande personen uit de juridische wereld geven lezingen en gaan met elkaar in debat. Daarnaast kun je kennismaken met allerlei kantoren en bedrijven en kun je deelnemen aan interessante workshops.

Als je het eerste jaar hebt afgerond, heb je de mogelijkheid om mee te gaan met onze studiereis. Deze heeft vaak een verre bestemming, zoals China afgelopen jaar en het jaar daarvoor New York en Boston.

Voor alle bachelor studenten verzorgen we ieder trimester en semester een boekenverkoop waar je tot wel 10% korting kunt krijgen op je boeken. En dat is in deze dure tijd natuurlijk altijd meegenomen.

Ieder lid krijgt naast deze leuke activiteiten ook 5x per jaar ons verenigingsblad de Fiat Justitia thuis gestuurd. In dit blad tref je interessante interviews met bekende mensen uit de juridische wereld aan. Dit jaar kon je onder andere interviews met minister Brinkhorst, Oscar Hammerstein en Kamiel Eurlings lezen.

Kamer Lb-008 (naast de mensa)
010-4081794
info@remove-this.jfr.nl
www.jfr.nl

In Duplo

Ruim vijf jaar geleden werd studievereniging In Duplo opgericht. In zeer korte tijd heeft een aantal mr.drs.-studenten een sterke basis opgebouwd door het opzetten van tal van formele activiteiten, waarbij telkens weer het raakvlak tussen economische en juridische aspecten gevonden kan worden, of gewoon gezellige activiteiten.
Inmiddels telt In Duplo ruim 400 leden die elk vijf maal per jaar De Duplomaat ontvangen, een fullcolour verenigingsmagazine waarin de raakvlakken tussen economie en rechten uitgebreid aan bod komen. Verder worden activiteiten verslagen en prominenten geïnterviewd.
Vorig jaar vierden we het eerste lustrum. Een heuse LustrumCommissie werd aangesteld, die in oktober een weekend heeft georganiseerd voor alle actieve In Duplo leden, en in november een geslaagd congres. In maart was het eerste officiële gala van de vereniging een onvergetelijk spektakel.
Ook het bestuur heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten. In januari zijn ze met 25 jonge leden een weekend naar Frankfurt geweest, waar ze de Europese Centrale Bank en de Duitse beurs bezocht hebben. De Masterclass is in een bijzonder jasje gegoten door voor de laatste twee sessies af te reizen naar Bologna. Nieuw dit jaar was bovendien het evenement golfing for internships, waarmee op informele wijze de student in contact gebracht werd met het bedrijfsleven.

Kamer H09-31
010-4088661
info@remove-this.induplo.nl
www.induplo.nl

 

Criminologie In Actie (CIA)

Wanneer je begint met studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heb je vele mogelijkheden om contacten op te doen. Studievereniging Criminologie In Actie (CIA) is er speciaal voor de (aankomende) Criminologie student(e).
Als studievereniging geeft CIA meer inhoud aan de studie Criminologie. CIA wil een belangrijke rol spelen in het studentenleven van de Rotterdams Criminologiestudent(e). Dit bereikt zij door haar verschillende doeleinden ieder jaar weer te verwezenlijken.
Je moet dan met name denken aan het organiseren van studiegerelateerde activiteiten (lezingen, symposia, excursies, studiereizen en workshops), om zo Criminologiestudenten met elkaar en met de vakgroep en externe Criminologen in contact te brengen. Ook organiseert CIA ontspannende activiteiten zoals feesten, filmavonden en borrels voor de informele contacten tussen Criminologiestudenten. CIA geeft 4 à 5 keer per jaar het CIA-magazine uit en jaarlijks een almanak. Verder kun je als CIA-lid met korting je studieboeken kopen.
Kortom: CIA probeert de studie Criminologie voor haar leden meer diepgang te geven en laat je genieten van je studententijd!
Je kunt lid worden van CIA als gewoon, kosteloos of buitengewoon lid. Wanneer je Criminologiestudent(e) aan de EUR bent en nog geen lid bent van de JFR (Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam) kun je voor 16 euro lid worden van CIA; je bent dan automatisch lid van de JFR. Wanneer je al wel lid bent van de JFR dan kun je gratis lid worden van CIA en wanneer je geen Criminologie studeert of niet aan de EUR dan kan je voor 12 euro buitengewoon lid worden van CIA.

Kamer L04-39
010-4081873
info@remove-this.svcia.nl
www.svcia.nl

R.F.V. Christiaanse-Taxateur

De ‘Rotterdamse Fiscalisten Vereniging Christiaanse-Taxateur’ is de studievereniging voor bachelor en masterstudenten Fiscale Economie (Erasmus School of Economics) en Fiscaal Recht (Erasmus School of Law). R.F.V. Christiaanse-Taxateur heeft ongeveer 450 leden en 75 actieve leden. Hiermee is de R.F.V. Christiaanse-Taxateur een van de grootste studieverenigingen van Nederland op het gebied van fiscale economie en fiscaal recht.

De R.F.V. Christiaanse-Taxateur bidet studenten de mogelijkheid om in contact te komen met medestudenten en een groot aantal toekomstige werkgevers uit de fiscaliteit. Dit wordt aangeboden in de vorm van verschillende activiteiten voor zowel bachelor als masterstudenten en wordt georganiseerd door verschillende commissie. De grootste activiteit is de ‘Fiscale Bedrijvendag’. Gedurende de Fiscale Bedrijvendag kunnen studenten hun carrieremogelijkheden verkennen gedurende workshops, bedrijfspresentaties, informele recruitmentactiviteiten en een bedrijvendiner.

Elk jaar kunnen studenten solliciteren om mee te gaan op studiereis. In 2009 ging de studiereis naar Hong Kong. De studiereis bestaat uit een onderzoek op het gebied van internationaal belastingrecht, bedrijfsbezoeken en een aantal informele activiteiten. De R.F.V. Christiaanse-Taxateur heeft ook zijn eigen tijdschrift, ‘De Aanslag’, dat vier keer per jaar uitkomt. De Aanslag biedt actuele informatie over de activiteiten van de vereniging, interviews met mensen uit de fiscale praktijk, docenten en studenten en artikelen over actuele ontwikkelingen op het gebied van de fiscaliteit. De R.F.V. Christiaanse-Taxateur biedt bovendien een korting op studieboeken.

In 2008 vierde de R.F.V. Christiaanse-Taxateur haar derde lustrum gedurende de lustrumweeek. Staatssecretaris van Financiën J.C. de Jager was een van de sprekers op het lustrumsymposium met als onderwerp ‘de fiscaliteit over vijf jaar’. Om het einde van de lustrumweek te vieren, organiseerde de R.F.V. Christiaanse-Taxateur een lustrumfeest voor studenten, afgestudeerden en andere relaties.

Kamer: H16-25
010-4081469
bestuur@remove-this.christiaanse-taxateur.nl
www.christiaanse-taxateur.nl