Studeren en stages in het buitenland

Je bent een (bachelor/master) student, vergevorderd in je studie of (bijna) afgestudeerd en je wilt een paar maanden naar het buitenland voor studie of stage. Je wilt je horizon verbreden, in aanraking komen met andere culturen, andere mensen en andere universiteiten. Maar heb je nog geen idee waar je naartoe wilt, wanneer en hoe je dat allemaal moet gaan regelen?

Deze website zal je hopelijk helpen om een keuze te maken. Daarnaast hopen wij dat het wat begeleiding biedt met het regelen van praktische zaken. Hou er rekening mee dat de voorbereiding minimaal een jaar van tevoren moet beginnen!

Een beursprogramma, het Erasmus+ programma, willen we alvast toelichten omdat veel studenten hieraan deelnemen. Het is het nieuwe Europese programma voor onderwijs, jeugd en sport (zie Charter & Policy Statement). Het programma loopt van 2014 t/m 2020. Binnen dit programma kan je op uitwisseling naar een partneruniversiteit of stage doen.