Opening Academisch Jaar 2014-2015

Het Academisch Jaar 2014-2014 werd op maandag 1 september officieel geopend in de Aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Eregast Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander ontving uit handen van collegevoorzitter Pauline van der Meer Mohr een speciale centennial sculptuur. De opening markeerde de afsluiting van de viering van het eeuwfeest van de universiteit.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam ontving de resultaten van Erasmus4Rotterdam, het vrijwilligersproject van de Erasmus Universiteit. Ook werden de universitaire prijzen uitgereikt.

Gastspreker was prof.dr. Hans Clevers, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Hij ging in op de twee uitdagingen waar de (Nederlandse) wetenschap mee te maken heeft: acceptatie door de samenleving en centrale sturing vanuit de overheid.

Collegevoorzitter Pauline van der Meer Mohr ging onder meer in op de autonomie van universiteiten en internationalisering. Rector magnificus prof.dr. Huibert Pols, die het jaar officieel opende, benadrukte het belang van openheid.