Welkom in de wereld van Pedagogische Wetenschappen

Heb jij interesse in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren tot 25 jaar? Dan is de opleiding Pedagogische Wetenschappen echt iets voor jou! Je leert over het gedrag van kinderen en jongeren en welke invloed het gezin, de school en de sociale omgeving daarop hebben. Daarbij bestudeer je ook de opvoeding in diverse culturen. Je leert hoe je hulp kunt bieden bij opgroeien en opvoeden. Ook leer je hoe je problemen bij kinderen, in gezinnen en op scholen kunt signaleren, en hoe jij kunt bijdragen aan een oplossing. Wil jij die bijdrage leveren en de problemen te lijf gaan? In de multiculturele stad Rotterdam leer je hoe!

De Rotterdamse opleiding is in 2015 voor de vierde keer op rij door Elsevier verkozen tot de beste bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen van Nederland. Elsevier heeft de uitkomsten van de Nationale Studentenenquête geanalyseerd en daaruit blijkt dat de opleiding hoog scoort op de inrichting, het kleinschalige en intensieve onderwijs, de manier van toetsing en de docenten.


NRO kent subsidie toe aan onderzoek naar leer- en werkomstandigheden van leraren

maandag, 1 februari 2016

Prof.dr. Sabine Severiens en dr. Marieke Meeuwisse van Pedagogische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit gaan samen met onderzoeksbureaus Ecorys en MOOZ  de Teaching and Learning International Survey (TALIS) in 2018 in Nederland uitvoeren. 

Eerste lichting masterstudenten Pedagogische Wetenschappen afgestudeerd

donderdag, 15 oktober 2015

In drie feestelijke bijeenkomsten zijn op 15 oktober de eerste masterstudenten van de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgestudeerd. 

Pedagogische Wetenschappen betrokken bij Rotterdamse Academische Werkplaats over Jeugdbeleid

dinsdag, 13 oktober 2015

ZonMw heeft een subsidie toegekend voor de Academische Werkplaats DWARS+ dat verder gaat onder de nieuwe naam ST-RAW: Samen Transformeren - Rotterdamse Academische Werkplaats.