Welkom in de wereld van Pedagogische Wetenschappen

Heb jij interesse in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren tot 25 jaar? Dan is de opleiding Pedagogische Wetenschappen echt iets voor jou! Je leert over het gedrag van kinderen en jongeren en welke invloed het gezin, de school en de sociale omgeving daarop hebben. Daarbij bestudeer je ook de opvoeding in diverse culturen. Je leert hoe je hulp kunt bieden bij opgroeien en opvoeden. Ook leer je hoe je problemen bij kinderen, in gezinnen en op scholen kunt signaleren, en hoe jij kunt bijdragen aan een oplossing. Wil jij die bijdrage leveren en de problemen te lijf gaan? In de multiculturele stad Rotterdam leer je hoe!

De Rotterdamse opleiding is in 2015 voor de vierde keer op rij door Elsevier verkozen tot de beste bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen van Nederland. Elsevier heeft de uitkomsten van de Nationale Studentenenquête geanalyseerd en daaruit blijkt dat de opleiding hoog scoort op de inrichting, het kleinschalige en intensieve onderwijs, de manier van toetsing en de docenten.

  

Roel van Steensel is bij VU benoemd tot bijzonder hoogleraar Leesgedrag

 

21 april 2016 - Stichting Lezen heeft in samenwerking met de Vrije Universiteit  invulling gegeven aan bijzondere leerstoel voor onderzoek dat leidt tot meer kennis over leesbevordering.  

 

> Lees verder
 

15.04 | oratie Renske Keizer | De rol van de vader in de ontwikkeling van zijn kind

 

7 april 2016 - Het bestuderen van de wisselwerking tussen sociale structuur, familie-omgeving en het gedrag van vaders creëert niet alleen een beter begrip van de rol die vaders...
 

> Lees verder
 

Ouders gezocht met kinderen in Groep 8 die naar middelbare school gaan


17 maart 2016
 - Voor haar onderzoek Van Basisschool naar Brugklas zoekt dr. Amaranta de Haan ouders met kinderen in Groep 8.