Welkom in de wereld van Pedagogische Wetenschappen

Heb jij interesse in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren tot 25 jaar? Dan is de opleiding Pedagogische Wetenschappen echt iets voor jou! Je leert over het gedrag van kinderen en jongeren en welke invloed het gezin, de school en de sociale omgeving daarop hebben. Daarbij bestudeer je ook de opvoeding in diverse culturen. Je leert hoe je hulp kunt bieden bij opgroeien en opvoeden. Ook leer je hoe je problemen bij kinderen, in gezinnen en op scholen kunt signaleren, en hoe jij kunt bijdragen aan een oplossing. Wil jij die bijdrage leveren en de problemen te lijf gaan? In de multiculturele stad Rotterdam leer je hoe!

De Rotterdamse opleiding is in 2015 voor de vierde keer op rij door Elsevier verkozen tot de beste bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen van Nederland. Elsevier heeft de uitkomsten van de Nationale Studentenenquête geanalyseerd en daaruit blijkt dat de opleiding hoog scoort op de inrichting, het kleinschalige en intensieve onderwijs, de manier van toetsing en de docenten.

 

 


Nieuw boek Pedagogiek | Opgroeien in het hedendaags gezin


Frank van der Horst, Nicole Lucassen, Rianne Kok, Miranda Sentse, Lieneke Jooren, Maartje Luijk van de afdeling Pedagogische Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben gezamenlijk het nieuwe handboek Opgroeien in het hedendaagse gezin – inleiding in de gezinspedagogiek geschreven. 


> Lees verder