Aansprakelijkheid en Verzekering

Master of Laws (LL.M.) in Aansprakelijkheid en VerzekeringHet wordt er niet eenvoudiger op in de wereld van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Wel spannender. Bovendien worden de belangen steeds groter. Spreekt dit specialisme je aan? Dan is dit jouw master.

Een onderneming die haar aansprakelijkheid goed geregeld heeft, loopt aanmerkelijk minder risico. Een kwestie van goed en vooral slim verzekeren en adequaat handelen. Deze master leert je alle kanten van die kunst. Extra interessant is de samenwerking met advocatenkantoren en verzekeringsmaatschappijen. Daardoor schakel je in het programma naadloos over van theorie naar praktijk. De bijdragen van specialisten uit de praktijk en docenten met een theoretisch-wetenschappelijk perspectief zorgen voor een boeiende gelaagdheid. Daarnaast werk je aan vaardigheden die je in de praktijk volop nodig hebt: onderzoeken, schrijven en spreken. Een stage bij zowel een advocatenkantoor als bij een verzekeringsmaatschappij maakt deel uit van het programma.

Waarom een Master in Aansprakelijkheid en Verzekering studeren in Rotterdam?

 • grondige verdieping in het aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht;
 • een kleine groep van maximaal 25 studenten;
 • intensieve begeleiding door docent-onderzoekers;
 • bezoeken en stages bij een verzekeringsmaatschappij, assurantiemakelaar en advocatenkantoor.

Carrièremogelijkheden

Met de master kun je alle kanten op. Afhankelijk van je interesse ben jij straks advocaat, rechter, juridisch adviseur in het bedrijfsleven of start je een carrière in de wetenschap, bij een verzekeraar of een assurantiemakelaar.

Meer informatie over: Carrièremogelijkheden Master in Aansprakelijkheid en Verzekering

Leerdoelen

Het aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht kent geen geheimen voor jou.
Ontwikkelingen en wijzigingen in de regelgeving op dit gebied maak je je snel eigen. Praktijkgericht en praktijkgeschoold.

Inhoud van de opleiding

 • Onderzoekspracticum burgerlijk recht
 • Capita aansprakelijkheidsrecht
 • Capita verzekeringsrecht
 • Capita burgerlijk procesrecht
 • Aansprakelijkheid en verzekering in de praktijk
 • Perspectieven op aansprakelijkheid en verzekering (avondprogramma)
 • Vrij keuzevak
 • Scriptie

Onderwijsvorm

De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges, werkgroepen, masterclasses en seminars. Daarnaast is een stage voor een periode van twee keer vier weken bij een advocatenkantoor en een verzekeringsmaatschappij of assurantiemakelaar een verplicht onderdeel.

Meer informatie over: onderwijsvorm Master in Aansprakelijkheid en Verzekeringen

Doelgroep

Wie is wanneer aansprakelijk? Wat zijn daarbij de vereisten? Bestaat er dekking onder de verzekering? Om hier in verschillende situaties op te kunnen reageren moet je veel kennis hebben van zowel het aansprakelijkheids- als verzekeringsrecht. Spreekt dit specialisme je aan? Dan is dit jouw
master.

Toelatingseisen

Rechtenstudenten van de EUR moeten voldoen aan de eis van de doorstroomregeling bachelor-master. Wanneer u het schakelprogramma Rechtsgeleerdheid hebt afgerond en alle resultaten staan geregistreerd in osiris bent u ook toelaatbaar. Studenten met een WO-bachelordiploma Rechtsgeleerdheid van buiten de EUR hebben toegang mits de vooropleiding volledig is afgerond.

Meer informatie over: Toelatingseisen Master in Aansprakelijkheid en Verzekering

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingseisen? Als je een Nederlandse vooropleiding hebt, meld je je aan via Studielink. Voor de meeste opleidingen kan dit vanaf oktober voorafgaand aan het jaar dat je wilt starten.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gevolgd, dan start je aanmelding in het EUR Aanmeld Portaal. Let op: het International of European Baccalaureate is ook een niet-Nederlands diploma. Voor studies met decentrale selectie kan een andere procedure gelden.

Meer informatie over: Inschrijven Master in Aansprakelijkheid en Verzekering