Master   Masteropleidingen   Bedrijfsrecht

Bedrijfsrecht

Master of Laws (LL.M.) in Bedrijfsrecht

Een master over ondernemingen en handel – oerhollands en tegelijkertijd internationaal. Je bestudeert het recht dat het (inter)nationale handelsverkeer regelt. Jouw kennis helpt ondernemers verder.

Voor alle onderdelen van het handelsverkeer gelden wetten en regels. Die zijn bedoeld om partijen te beschermen en het handelsverkeer te bevorderen. In deze master ontwikkel je je tot specialist op dit terrein. Je verdiept je in de structuur en het functioneren van vennootschappen en in de normen die gelden rond aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen. Echt Rotterdams is het onderdeel handelsverkeersrecht. Aandacht voor internationale handelskoop, verzekeringen, financiering, vervoer, opslag en logistiek. Ook eigendomsrecht, zekerheidsrecht en intellectuele eigendom komen aan de orde. Een master voor scherpe juristen met een ondernemershart. En waar kun je dit vak nu beter leren dan in Rotterdam, mainport of knowledge?

Waarom een Master in Bedrijfsrecht studeren in Rotterdam?

Je verdiept je in ondernemingsrecht, vennootschapsrecht en het economisch recht. Ook het handelsverkeersrecht en de intellectuele eigendom komen aan de orde. Internationaal georiënteerd met aandacht voor rechtsvergelijking. Kortom: een uitstekende voorbereiding op een belangrijke rol in het juridisch speelveld van ondernemingen.

Carrièremogelijkheden Master in Bedrijfsrecht

Jouw toekomst ligt in de advocatuur of de rechterlijke macht. Maar ook in het bedrijfsleven zien ze je graag komen. Bijvoorbeeld op de juridische afdelingen van banken, verzekeringsmaatschappijen, het effectenwezen en in andere sectoren.


Meer informatie over: carrièremogelijkheden Master in Bedrijfsrecht http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Leerdoelen Master in Bedrijfsrecht

Als geen ander weet jij de weg in:

  • De regels van het Nederlands recht, internationale verdragen en regelingen rond ondernemingen en het handelsverkeer.
  • De juridische structuren van bedrijven.
  • Juridisch onderzoek en schriftelijke vastlegging.

Inhoud van de opleiding Master in Bedrijfsrecht

  • Profiel Ondernemingsrecht

Meer informatie: inhoud van de opleiding Master in Bedrijfsrecht http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Onderwijsvorm Master in Bedrijfsrecht

De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges, casuscolleges en werkgroepen. U sluit de master Bedrijfsrecht af met het schrijven van een scriptie.


Meer informatie over: onderwijsvorm Master in Bedrijfsrecht http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Doelgroep Master in Bedrijfsrecht

De master Bedrijfsrecht gaat over ondernemingen en het recht dat alle (inter)nationale handelsverkeer regelt. Als specialist op dit terrein verdiep je je in de structuur en het functioneren van vennootschappen, in het internationaal handelsverkeer en in de normen die gelden rond aansprakelijkheid. Een uiterst gewilde master voor scherpe juristen met een ondernemershart.

Toelatingseisen Master in Bedrijfsrecht

Rechtenstudenten van de EUR moeten voldoen de doorstroomregeling. Wanneer u het schakelprogramma Bedrijfsrecht hebt afgerond bent u ook toelaatbaar. Studenten met een WO-bachelordiploma Rechtsgeleerdheid van buiten de EUR hebben toegang mits de vooropleiding volledig is afgerond. Fiscaal recht studenten kunnen eveneens deelnemen, mits zij een aantal aanvullende vakken volgen.


Meer informatie over: toelatingseisen Master in Bedrijfsrecht http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Inschrijven Master in Bedrijfsrecht

Een verzoek om toelating kunt u doen via studielink. Dit geldt zowel voor EUR-studenten als voor studenten van andere universiteiten. Aanmeldingen op grond van de doorstroomregeling of een behaald schakelprogramma kunnen het hele jaar door worden gedaan. Wanneer u van buiten de EUR wilt instromen, moet u voorafgaand aan het collegejaar uw verzoek om toelating indienen.


Meer informatie over: inschrijven Master in Bedrijfsrecht http://www.eur.nl/uploads/RTEmagicC_cfd07c8b21.jpg.jpg

Vraag de brochure aan van de Master in Bedrijfsrecht.

Brochure Master in Bedrijfsrecht