Financieel Recht

Master of Laws (LL.M.) in Financieel RechtIn de wereld van beursintroducties, overnames en financieel toezicht geldt een groot aantal wetten en regels. Kennis daarvan en van de werking van de financiële markten betekent concurrentievoordeel. Een opleiding voor breed georiënteerde academici met een neus voor haute finance.

De financiële wereld wordt steeds juridischer. In de wereld van beursintroducties, overnames en financieel toezicht geldt een groot aantal wetten en regels. Kennis daarvan en van de werking van
de financiële markten betekent concurrentievoordeel.

De master Financieel recht is een opleiding voor breed georiënteerde academici met een neus voor haute finance. Jouw kennis van het financieel recht en bedrijfseconomie maken jou tot een specialist die onmisbaar is voor partijen binnen de financiële sector. In deze master verdiep je je financieel-juridische kennis en werk je aan academische vaardigheden gericht op de financiële wereld. Met deze master verwerf je een solide basis voor een meesterlijke toekomst.

Waarom een Master in Financieel Recht studeren in Rotterdam?

Je verkrijgt diepgaande kennis van en inzicht in aspecten van het positieve recht, in het bijzonder het financieel recht. Je ontwikkelt een interdisciplinaire kijk en academische vaardigheden gericht op de financiële wereld. De master Financieel recht aan de EUR is de enige volwaardige masteropleiding op dit gebied en derhalve uniek.

Carrièremogelijkheden

Werkgevers kloppen graag bij je aan met hun financieel-juridische vraagstukken. Afhankelijk van je vooropleiding en specialisatie vind je werk bij de toezichthouders, in de advocatuur, de rechterlijke macht, het bedrijfsleven, de dienstensector of bij (inter)nationale overheden.

Meer informatie over: carrièremogelijkheden Master in Financieel Recht

Leerdoelen

Ontwikkelingen in het financieel-juridisch speelveld beoordeel jij op hun effect en relevantie. Je juridische en academische vaardigheden bewijzen hun waarde binnen de financiële wereld. Elke dag weer. Je bent in staat tot het zelfstandig verrichten van economisch/juridisch-wetenschappelijk onderzoek.

Inhoud van de opleiding

Het onderwijsprogramma kent twee varianten:

  • Variant I (voor studenten met een juridisch bachelor- of doctoraaldiploma)
  • Variant II (voor studenten met een niet-juridisch bachelor- of doctoraaldiploma en voor studenten die het schakelprogramma Financieel recht hebben afgerond)

Meer informatie over: inhoud van de opleiding Master in Financieel Recht

Onderwijsvorm

De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges en werkgroepen. Tijdens de werkgroepen wordt met kleine groepen gewerkt aan de toepassing van de kennis opgedaan tijdens de hoorcolleges. De master Financieel recht wordt afgesloten met een scriptie.

Meer informatie over: onderwijsvorm Master in Financieel Recht

Doelgroep

Wie over juridisch én financieeleconomisch inzicht wil beschikken, kiest deze master. De praktijk zoekt die unieke interdisciplinaire kennis ook. Je ambieert een nationale en/of internationale carrière in de financieel-juridische wereld als breed opgeleide academicus met diepgaande kennis van het financieel recht? Schrijf je dan in!

Toelatingseisen

De volgende studenten hebben onder bepaalde voorwaarden toegang tot de master Financieel recht. Rechtenstudenten (EUR) die aan de doorstroomregeling voldoen, schakelstudenten en studenten met een WO-bachelordiploma Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht, Notarieel recht, Bedrijfskunde, International Business Administration en Economie.

Meer informatie over: toelatingseisen Master in Financieel Recht

Inschrijven

Voldoe je aan de toelatingseisen? Als je een Nederlandse vooropleiding hebt, meld je je aan via Studielink. Voor de meeste opleidingen kan dit vanaf oktober voorafgaand aan het jaar dat je wilt starten.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gevolgd, dan start je aanmelding in het EUR Aanmeld Portaal. Let op: het International of European Baccalaureate is ook een niet-Nederlands diploma. Voor studies met decentrale selectie kan een andere procedure gelden.

Meer informatie over: Inschrijven Master in Financieel Recht