Financieel Recht

Master of Laws (LL.M.) in Financieel Recht

In de wereld van beursintroducties, overnames en financieel toezicht geldt een groot aantal wetten en regels. Kennis daarvan en van de werking van de financiële markten betekent concurrentievoordeel. Een opleiding voor breed georiënteerde academici met een neus voor haute finance.

De financiële wereld wordt steeds juridischer. Met de masteropleiding Financieel recht ontwikkel je je tot een specialist. Jouw kennis van financieel recht, bedrijfseconomie, jaarrekeningrecht, financiële markten en toezicht, effectenrecht en corporate governance is onmisbaar voor partijen binnen de financiële sector. In deze master verdiep je je financieel-juridische kennis en werk je aan academische vaardigheden gericht op de financiële wereld. Van het doen van zelfstandig wetenschappelijk onderzoek tot en met het signaleren en interpreteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van recht en bedrijfseconomie. Met deze master verwerf je een solide basis voor een meesterlijke toekomst.

Waarom een Master in Financieel Recht studeren in Rotterdam?

Je verkrijgt diepgaande kennis van en inzicht in aspecten van het positieve recht, in het bijzonder het financieel recht. Je ontwikkelt een interdisciplinaire kijk en academische vaardigheden gericht op de financiële wereld. De master Financieel recht aan de EUR is de enige volwaardige masteropleiding op dit gebied en derhalve uniek.

Carrièremogelijkheden na een Master in Financieel Recht

Werkgevers kloppen graag bij je aan met hun financieeljuridische vraagstukken. Afhankelijk van je vooropleiding en specialisatie vind je werk in de advocatuur, de rechterlijke macht, het bedrijfsleven, de dienstensector of bij (inter)nationale overheden.


Meer informatie over: carrièremogelijkheden Master in Financieel Recht

Leerdoelen Master in Financieel Recht

Ontwikkelingen in het financieel-juridisch speelveld beoordeel jij op hun effect en relevantie. Je juridische en academische vaardigheden bewijzen hun waarde binnen de financiële wereld. Elke dag weer. Je bent in staat tot het zelfstandig verrichten van economisch/juridisch-wetenschappelijk onderzoek.

Inhoud van de opleiding Master in Financieel Recht

Het onderwijsprogramma kent twee varianten:

  • Variant I (voor studenten met een juridisch bachelor- of doctoraaldiploma)
  • Variant II (voor studenten met een niet-juridisch bachelor- of doctoraaldiploma en voor studenten die het schakelprogramma Financieel recht hebben afgerond)


Meer informatie over: inhoud van de opleiding Master in Financieel Recht

Onderwijsvorm Master in Financieel Recht

De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges en werkgroepen. Tijdens de werkgroepen wordt met kleine groepen gewerkt aan de toepassing van de kennis opgedaan tijdens de hoorcolleges. De master Financieel recht wordt afgesloten met een scriptie.


Meer informatie over: onderwijsvorm Master in Financieel Recht

Doelgroep Master in Financieel Recht

Wie over juridisch én financieeleconomisch inzicht wil beschikken, kiest deze master. Toezichthouders en financiële instellingen zoeken die unieke kennis ook, net als (semi-) overheden, de advocatuur en het bedrijfsleven. Je hebt affiniteit met de finesses van de zakelijke wetgeving en je ambieert een nationale en/of internationale carrière als breed opgeleide academicus met diepgaande kennis van het financieel recht. Schrijf je in!

Toelatingseisen Master in Financieel Recht

De volgende studenten hebben onder bepaalde voorwaarden toegang tot de master Financieel recht. Rechtenstudenten (EUR) die aan de doorstroomregeling voldoen, schakelstudenten en studenten met een WO-bachelordiploma Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht, Notarieel recht, Bedrijfskunde, International Business Administration en Economie.


Meer informatie over: toelatingseisen Master in Financieel Recht

Inschrijven Master in Financieel Recht

Een verzoek om toelating kunt u doen via studielink. Dit geldt zowel voor EUR-studenten als voor studenten van andere universiteiten. Aanmeldingen op grond van de doorstroomregeling kunnen het hele jaar door worden gedaan. Wanneer u van buiten de EUR wilt instromen, moet u voorafgaand aan het collegejaar uw verzoek om toelating indienen.


Meer informatie over: inschrijven Master in Financieel Recht