Klinische Psychologie

Master Psychologie

Deze master is geschikt voor iedereen die wil weten waar psychopathologie bij volwassenen vandaan komt en hoe dit het beste behandeld kan worden. De master richt zich op complexe problemen die relatief veel voorkomen in grote steden, zoals verslaving, criminaliteit en persoonlijkheidsproblematiek.

Je wordt bekend met het gebruik van wetenschappelijke inzichten in de dagelijkse klinisch-psychologische praktijk van diagnostiek en behandeling. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het verwerven van therapeutische vaardigheden die relevant zijn in het werkveld van de klinisch psycholoog. Hierbij kan je denken aan behandelvormen zoals relatietherapie, gedragstherapie en cognitieve therapie. Deze master is dus relevant en sluit goed aan bij de praktijk.

Eenmaal afgestudeerd kun je aan de slag binnen de geestelijke gezondheidszorg. Te denken valt aan praktijken voor eerstelijnspsychologen, psychiatrische klinieken, Tbs-klinieken en verslavingszorg, waar je als psycholoog zowel diagnostische als behandelingswerkzaamheden verricht.


Deze opleiding is door Elsevier verkozen tot één van de beste opleidingen van Nederland in zijn vakgebied.

EEN VAN DE BESTE STUDIES VAN NEDERLAND