Master   Masteropleidingen   Psychologie   Klinische Psychologie

Master in Psychologie

Master programma Klinische Psychologie

Deze master is geschikt voor iedereen die wil weten waar psychopathologie bij volwassenen vandaan komt en hoe dit het beste behandeld kan worden. De master richt zich op complexe problemen die relatief veel voorkomen in grote steden, zoals verslaving, criminaliteit en persoonlijkheidsproblematiek.

De inhoudelijke nadruk zal bij de eerste drie modules liggen op psychopathologie.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

  • biologische psychopathologie
  • neuropsychologie
  • experimentele psychopathologie
  • relevante onderzoeksvaardigheden

In het derde blok komen diverse onderwerpen uit de klinische theorie en praktijk aan bod, zoals kinder- en jeugd psychopathologie, forensische psychologie en preventie. Daarnaast ligt bij deze modules de nadruk op praktische vaardigheden die relevant zijn in het werkveld van de klinisch psycholoog, zoals anamnese en gespreksvaardigheden, schriftelijke rapportage en diagnostiek.

Gegeven de wetenschappelijke aard van de master, zal de rest van het programma gericht zijn op het leren van onderzoeksvaardigheden. Daarbij zal onderzoek verricht worden naar een onderwerp uit de klinische psychologie.


Vraag de brochure aan van de Master in Psychologie.

Brochure Master in PsychologieDeze opleiding is door Elsevier verkozen tot één van de beste opleidingen van Nederland in zijn vakgebied.

EEN VAN DE BESTE STUDIES VAN NEDERLAND