Master   Masteropleidingen   Public Administration / Bestuurskunde   Publiek Management

Publiek Management

Master Public Administration / Bestuurskunde

In deze master wordt ingegaan op actuele strategische kwesties in de publieke sector met een focus op het samen – publieke sector, markt en maatschappij – omgaan met deze kwesties.

De strategische vraagstukken waarvoor de publieke sector zich gesteld ziet zijn talrijk en complex. Wat moet de overheid doen en wat kan daarbij worden overgelaten aan andere partijen? De laatste jaren nemen ook burgers, maatschappelijke organisaties en bedrijven zelf steeds meer het initiatief in het publieke domein. Publiek ondernemerschap vanuit de samenleving!

Publiek management komt derhalve in steeds grotere mate tot stand in samenwerking tussen publieke sector, markt en maatschappij. De overheid is steeds minder in de lead: van Public Administration en New Public Management naar Netwerksturing en Zelforganisatie. De Master Publiek Management wil opleiden voor managementfuncties bij de overheid en bij organisaties die veel met de overheid van doen hebben. Een aantal kenmerkende elementen van het programma:

  • Niet alleen spreken over maar ook met publiek managers.
  • Kennisverwerving is dienstbaar aan de ontwikkeling van eigen handelingsrepertoire.
  • Aandacht voor strategische en financiële aspecten, maar ook voor verandermanagement, procesmanagement en advisering.
  • Aandacht voor het historisch perspectief en de actualiteit, met distantie bezien en van binnenuit belicht.
  • Op het grensvlak van publieke sector, markt en maatschappij.

Wil je in je professionele carrière het verschil gaan maken in strategievorming, organisatie en management van bestuurlijke, organisatorische en beleidsprocessen kies dan voor Publiek Management.

Vraag de brochure aan van de Master in Public Administration / Bestuurskunde.

Brochure Master in Public Administration / BestuurskundeDeze opleiding is door Elsevier verkozen tot één van de beste opleidingen van Nederland in zijn vakgebied.

EEN VAN DE BESTE STUDIES VAN NEDERLAND