Rechtsgeleerdheid

Master of Laws (LL.M.) in RechtsgeleerdheidVakmanschap is meesterschap, zeker als het om Rechtsgeleerdheid gaat. Je verdiept je kennis en bereidt je voor op de veelzijdige juridische praktijk. Je kiest de brede master of een specialisatie.

In de masterfase maak je in compacte werkgroepen kennis met de volle breedte van het vak. De intensieve interactie met docenten zorgt voor diepgang, actuele jurisprudentie zorgt voor aansluiting met de praktijk. Belangrijk zijn de bruggen die je slaat met sociale en economische wetenschappen: zo leer je de context waarbinnen de rechtsgeleerdheid functioneert kennen en begrijpen. Een belangrijke voorwaarde voor de succesvolle uitoefening van je vak, na je afstuderen. De master scherpt ook je onderzoeksvaardigheden en je schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden aan. Die komen zeker van pas wanneer je als advocaat, rechter, officier van justitie, juridisch adviseur of als beleidsambtenaar aan de slag gaat.

De Master in Rechtsgeleerdheid wordt ook aangeboden in het Engels.

Waarom een Master in Rechtsgeleerdheid studeren in Rotterdam?

De interactie tussen academisch onderwijs en onderzoek zorgt in dit jaar voor reliëf, diepgang en aansluiting met de praktijk. Een erg actuele, levende en maatschappelijke studie; wat je bestudeert zie je dagelijks om je heen.

Carrièremogelijkheden

Met een master Rechtsgeleerdheid van de EUR kun je alle kanten op. Afhankelijk van je interesse en specialisatie ben jij straks advocaat, rechter, officier van justitie, beleidsambtenaar bij ministeries of gemeenten of wetgevingsjurist. Afgestudeerden zijn ook uitstekend inzetbaar in de wetenschap, het onderwijs of in de politiek.

Leerdoelen

  • Je hebt grondige kennis van de volle breedte van de juridische praktijk.
  • Je bent goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen en recente jurisprudentie.
  • Je onderzoeksvaardigheden en schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid zijn van een academisch niveau.

Inhoud van de opleiding

De masteropleiding Rechtsgeleerdheid bestaat uit vijf varianten:

  • Generalistische variant
  • Privaatrecht
  • Staats- en bestuursrecht
  • Strafrecht
  • International and European Public Law

Onderwijsvorm

De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges en werkgroepen. Tijdens de werkgroepen wordt met kleine groepen gewerkt aan de toepassing van de kennis opgedaan tijdens de hoorcolleges.

Doelgroep

De master Rechtsgeleerdheid is voor ambitieuze bachelorstudenten die hun kennis willen verdiepen in een internationale en multidisciplinaire omgeving. Heb je je wo-bachelor Rechtsgeleerdheid en zoek je een meer grondige kennis van de wet en de wetgevende theorie? Word meester in de Rechten!

Toelatingseisen

Studenten met een WO-bachelordiploma Rechtsgeleerdheid van binnen en buiten de Erasmus School of Law (ESL) hebben toegang mits de vooropleiding volledig is afgerond. Wanneer je het schakelprogramma of de premaster Rechtsgeleerdheid hebt afgerond ben je ook toelaatbaar.

Inschrijven

Heb je je keuze gemaakt en voldoe je aan de toelatingseisen? Meld je dan aan voor deze opleiding via Studielink. Dit kan vanaf oktober voorafgaand aan het jaar dat je wilt starten. Na je aanmelding in Studielink informeert de Erasmus Universiteit je over de verdere procedure.

Meer informatie over: Inschrijven Master in Rechtsgeleerdheid

Specialisaties

Deze masteropleiding kent verschillende specialisaties, ook wel masterprogramma's genoemd. In onderstaande tabel is aangegeven welk programma in voltijd of in deeltijd te volgen is.

Masterprogramma's

Voltijd

Deeltijd

Generalistische variant Voltijd Deeltijd
International and European Public Law Full-time Part-time
Privaatrecht Voltijd Deeltijd
Staats- en Bestuursrecht Voltijd Deeltijd
Strafrecht Voltijd Deeltijd