Zorgmanagement

Master of Science (MSc) in ZorgmanagementAmbieer jij een carrière als manager in de zorg? Dan is de master Zorgmanagement zeker iets voor jou.

Wereldwijd staan zorgorganisaties voor tal van ingewikkelde uitdagingen die worden veroorzaakt door trends zoals vergrijzing en de verandering van leefstijl van mensen. Goed management is van cruciaal belang om deze en andere complexe problemen in de zorg adequaat op te kunnen lossen. De master Zorgmanagement is dé opleiding voor mensen die deze uitdaging aandurven.

In de master Zorgmanagement leer je om kennis van verschillende wetenschappelijke disciplines met praktische vaardigheden te combineren om tot oplossingen te komen voor de vaak lastige vraagstukken waarmee je als zorgmanager te maken krijgt. De zorgbehoefte van de patiënt staat daarin steeds centraal.

Jouw kennis van onder meer kwaliteit en veiligheid, strategisch management en financieel bestuur in de zorg en jouw kunde om oplossingen snel en soepel te implementeren in de praktijk maken jou een zeer gewilde kandidaat voor hogere beleids- en managementfuncties bij zorgorganisaties, consultancybedrijven en de overheid.

Waarom een master Zorgmanagement studeren in Rotterdam?

  • Unieke focus op management in de gezondheidszorg.
  • Onderwijs van topdocenten met internationale reputatie.
  • Mogelijkheid om duaal te studeren en tijdens de master al ervaring op te doen als trainee naast een zorgmanager.
  • Uitstekende carrièreperspectieven in binnen- en buitenland.

Carrièremogelijkheden 

Het werkveld van onze afgestudeerden is ruim. Het strekt zich uit van ziekenhuizen, zorginstellingen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, tot zorgverzekeraars en overheid. Je master vormt het entreebewijs voor leidinggevende posities en banen op niveau. Meer dan 80% van onze afgestudeerden vindt binnen drie maanden een baan op niveau.

Leerdoelen 

Tactisch en strategisch management, onderhandelen, situationeel leidinggeven, samenwerken, zelfreflectie en het omgaan met belanghebbenden: deze vaardigheden worden je tweede natuur. Je beschikt over de kennis en inzicht om complexe managementvraagstukken op te lossen. Je verwerft diep geworteld begrip van de primaire zorgprocessen en organisatorische processen.

Inhoud 

Het volledige onderwijsprogramma van de master Zorgmanagement omvat 60 ECTS. Alle studenten volgen 7 basisvakken van lk 5 ECTS. Daarnaast volg je 2 of meer keuzevakken met een totale omvang van minimaal 10 ECTS. Als afsluiting van de masteropleiding moet je een scriptie schrijven (15 ECTS).

Meer informatie over: Inhoud Master Zorgmanagement

Onderwijsvorm 

In de master Zorgmanagement wordt veel gewerkt in werkgroepen. Aan de hand van concrete casussen worden theoretische concepten en managementprincipes in relatie gebracht met de praktijk. Je krijgt vaardigheidstraining op het gebied van leiderschap, onderhandelen, samenwerken, omgaan met belanghebbenden en zelfreflectie. Je sluit de master af met een afstudeerscriptie.

Meer informatie over: Onderwijsvorm Master Zorgmanagement

Doelgroep 

De masteropleiding Zorgmanagement is voor besluitvaardige studenten die een leidinggevende functie in de zorgsector ambiëren. Wil jij werken aan betere zorg, vanuit het perspectief van de patiënt, de zorgprofessional en de maatschappij? Wil je nieuwe vaardigheden ontwikkelen en de bedrijfsvoering en inrichting van de zorgsector doorgronden? Schrijf je dan in.

Toelatingseisen 

Rechtstreekse toelating:
Bachelor Gezondheidswetenschappen, Beleid & Management Gezondheidszorg (Erasmus Universiteit Rotterdam)

Overige toelating:
De toelating van studenten met een andere vooropleiding wordt individueel beoordeeld. Hbo-/wo-afgestudeerden (bachelor en master) van niet-direct verwante studierichtingen kunnen een eenjarig schakelprogramma volgen om toegelaten te worden tot de master Zorgmanagement.

Meer informatie over: Toelatingseisen Master Zorgmanagement

Inschrijven

Heb je je keuze gemaakt en voldoe je aan de toelatingseisen? Meld je dan aan voor deze opleiding via Studielink. Dit kan vanaf oktober voorafgaand aan het jaar dat je wilt starten. Na je aanmelding in Studielink informeert de Erasmus Universiteit je over de verdere procedure.

Meer informatie over: Inschrijven Master Zorgmanagement