Home   Nieuws   Detail

Grote stap voor Erasmus University College

Topopleiding doorstaat toets ministerie van OCW

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft een belangrijke stap gezet bij de realisatie van het Erasmus University College (EUC). De beoogde topopleiding in het centrum van Rotterdam is geslaagd voor de zogenaamde macrodoelmatigheidstoets van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). Accreditatie van het nieuwe College is nu de laatste stap voordat de nieuwe opleiding officieel van start kan gaan.

Het Erasmus University College is een internationale driejarige bacheloropleiding in Liberal Arts & Sciences. Studenten die deze opleiding volgen kunnen zich breed ontwikkelen voordat ze een specialisatie (master) kiezen. Het EUC is nu geslaagd voor de ‘macrodoelmatigheidstest’ van het ministerie van OCW. Dat betekent dat wordt erkend dat de nieuwe, Engelstalige topopleiding een aanwinst is voor het aanbod in Nederland.

Accreditatie
De volgende stap bij de realisering van het Erasmus University College is het verkrijgen van goedkeuring van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Deze instelling, die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen waarborgt, geeft de accreditatie af voor het curriculum (onderwijsprogramma). Aan de precieze invulling van het curriculum wordt de komende maanden gewerkt.

Het Erasmus University College wordt gehuisvest in een monumentaal gebouw in het centrum van Rotterdam. Hiervoor is voorjaar 2011 een samenwerking aangegaan met de gemeente. Het is de bedoeling de studenten in de directe omgeving te huisvesten. Op deze manier werkt de EUR ook mee aan het verlevendigen van de Rotterdamse binnenstad.
Vanaf 1 juli wordt begonnen met het verbouwen van het pand aan de Nieuwe Markt, in het centrum van Rotterdam. In september 2013, bij de start van de lustrumactiviteiten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, opent de nieuwe opleiding de deuren voor de eerste lichting studenten. In 2013 bestaat de EUR 100 jaar.

Over het Erasmus University College
Met het Erasmus University College zet de Erasmus Universiteit de stap naar kleinschalig en intensief onderwijs met hoog rendement. De opleiding is bedoeld voor excellente studenten. Ieder jaar worden 240 nieuwe studenten toegelaten, waarvan uiteindelijk de helft met een internationale achtergrond. In het collegejaar 2017-2018 biedt het opleidingsinstituut plaats aan in totaal ruim 700 studenten. De (wetenschappelijke) staf bestaat uit circa 60 personen.

Rector magnificus prof.dr. Henk Schmidt van de EUR is bijzonder blij dat de meerwaarde van het Erasmus University College wordt erkend. “Deze nieuwe, brede opleiding past in ons streven naar internationalisering en meer excellentie in het hoger onderwijs. Bovendien is de beoogde start van het College in september 2013 een prachtig begin van het lustrumjaar 2013-2014.”

Lees ook het dossier over het Erasmus University College.

 

Nadere informatie:

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), (010) 408 1216 of press@remove-this.eur.nl

Website Erasmus University College


Publicatiedatum: 12 januari 2012

Bookmark and Share