Home   Nieuws   Detail

Oratie Stella Luz A. Quimbo

Titel oratie
'Science bridges policy reforms and children's health'

Leerstoel:
Prince Claus Chair

21 mei 2012 16:00

Locatie:
ISS, Kortenaerkade 12, Den Haag

Faculteit
International Institute of Social Studies (ISS)

Lezing Prins Claus Leerstoel over invloed overheid op gezondheidszorg

Inauguratie prof.dr. S. Quimbo in bijzijn van H.K.H. Prinses Máxima

Prof. dr. Stella Quimbo, de nieuwe houder van de Prins Claus Leerstoel  van het International Institute of Social Studies in Den Haag, spreekt op maandag 21 mei 2012 haar inaugurele rede 'Science Bridges Policy Reforms and Children's Health' uit.  Zij doet dit in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Máxima.

Aan de hand van een project in de Filipijnen laat professor Quimbo zien op welke wijze de overheid maatregelen kan nemen die een direct effect hebben op de gezondheid van de bevolking en de kosten van de zorg. In dit project staan een zorgverzekering voor kinderen en een betere beloning voor zorgverleners centraal. Stella Quimbo is hoogleraar economie aan de Universiteit van de Filipijnen waar zij onderzoek doet naar gezondheidszorg, de toegankelijkheid ervan en zorgverzekeringen.

De Prins Claus Leerstoel in 'Development and Equity' is een wisselleerstoel op het gebied van ontwikkelingsvraagstukken, ingesteld door het ISS en de Universiteit Utrecht. Op deze leerstoel wordt elk jaar een uitmuntende jonge wetenschapper uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika of het Caraïbische gebied benoemd. Prinses Máxima is voorzitter van het Curatorium van de leerstoel.

Over het ISS
Het ISS is een internationaal academisch instituut waar onderzoek en onderwijs wordt verricht op het gebied van ontwikkelingsstudies. Het ISS is een onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De studenten van het ISS - 300 à 400 per jaar - zijn afkomstig uit meer dan 60 landen, voor het merendeel ontwikkelingslanden. Het ISS werkt nauw samen met universiteiten in zowel Azië, Afrika als Latijns Amerika.

Op dinsdag 5 juni 2012 vindt aan de Erasmus Universiteit Rotterdam het Prins Claus Chair Seminar 'Access to Health Insurance' plaats. Aan dit seminar neemt Prinses Máxima deel en is prof.dr. Quimbo keynote speaker.

Nadere informatie:

Contact: Drs Sandra Nijhof, International Institute of Social Studies,