Home   Nieuws   Voor journalisten   Persberichten archief   Detail

Archief persberichten 2007 tot heden

Promotie A.S. Alexiev

Titel proefschrift
Exploratory Innovation: The role of organizational and Top Management Team Social Capital

Promotoren:
Prof.dr.ing. F.A.J. van den Bosch
Prof.dr. H.W. Volberda

09 september 2010 11:30

Locatie:
Woudestein, senaatszaal A-gebouw

Faculteit
Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM)

Kennis is motor voor innovatie bij bedrijven

Management kan veel te weten komen uit eigen sociaal netwerk

Een bedrijf moet in crisistijd overleven door innovatie. Hier heeft de organisatie aanvullende en nieuwe kennis voor nodig. Als het topmanagement van het bedrijf experimenteert met nieuwe kennisstromen, heeft het bedrijf een succesvolle kans van slagen. Dit concludeert Alex Alexiev in zijn proefschrift Exploratory Innovation: The Role of Organisational and Top Management Team Social Capital waarop hij op donderdag 9 september 2010 aan de Erasmus Universiteit promoveert.

Kennis voor en over innovatiemogelijkheden en –strategieën binnen een bepaalde bedrijfstak of bedrijfsmilieu is aanwezig. Organisaties moeten ervoor zorgen dat deze kennis bij het topmanagement van het bedrijf terechtkomt. Dit kunnen zij doen door de verbinding tussen interne en externe sociale netwerken te versterken en de kennisstromen daartussen aan te moedigen. Senior managers spelen in dit proces een belangrijke rol. Zij moeten actief op zoek gaan naar strategisch advies uit hun brede netwerken van interne en externe connecties om de kansen van de organisatie te vergroten.

Alexiev pleit ervoor dat de radar voor ‘afwijkende’ kennis van organisaties altijd aan moet staan, niet alleen in tijden van crisis. Voornamelijk bij het topmanagement is een dergelijke verkennende blik belangrijk, omdat zij de mogelijkheden hebben nieuwe kennis te integreren in strategisch beleid. Op deze manier staat de organisatie altijd open voor innovatie en dit vermindert de kans dat de continuïteit in gevaar komt.

Alexander Alexiev (Silistra, Bulgarije, 1980) behaalde zijn bachelor International Business Administration aan de Rotterdam Erasmus Universiteit Rotterdam en de Sofia University St Kliment Ohridsk, en het masterdiploma van de Research Master (cum laude) van het Erasmus Research Institute of Management (ERIM). Binnenkort wordt een deel van zijn onderzoek geubliceerd in ‘Journal of Management Studies’.

Het onderzoek van Alexiev is uitgevoerd binnen het Erasmus Doctoraal Programma in Business & Management, georganiseerd door ERIM. Het Erasmus Research Institute of Management (ERIM) is het gezamenlijke onderzoeksinstituut van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en de Erasmus School of Economics (ESE) van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Nadere informatie:

Persvoorlichting, Sandra van Beek, René Quist, tel: (010) 408 1216,
e-mail: press@remove-this.eur.nl

Publicatiedatum: 30 augustus 2010

Veelzijdig programma Erasmus Campus Festival

Zaterdag 24 mei open huis op campus Woudestein

Lang leven in Rotterdam

Rotterdam Lezing over gezondheid en gezondheidsverschillen

Week van de filosofie

Driedaags programma op Erasmus Universiteit

Lunchlezing Jan Pronk

Nederland in de wereld: koopman, dominee, of geen factor van belang?