Openingscollege Psychologie 'Ons briljante brein'

Datum:

Van: 14 april 2011 09:30

Tot: 14 april 2011 11:30

Locatie:

Campus Woudestein, collegezaal CB-61

Toelichting:

De collegereeks 'Ons briljante brein', onderdeel van het onderwijsarrangement Psychologie, start met de deelnemers van de eerste zes scholen met een openingscollege op de EUR en een kennismakingspogramma op de universiteit. 

Onderwijsarrangement Psychologie begint met college op EUR

De lessenreeks 'Ons briljante brein' bestaat uit een serie van vier bloklessen en is onderdeel van het onderwijsarrangement Psychologie van het Wetenschapsknooppunt EUR. Op donderdag 14 april 2011 starten zes deelnemende scholen met een openingscollege, met medewerking van onder meer universitair docent dr. Jacqueline Schenk en wetenschappelijk medewerker drs. Suzanne Theng. De kinderen maken verder in een speels programma kennis met allerlei facetten van de universiteit en campus Woudestein. Duo's van studenten van het Instituut Psychologie en de PABO van HRO voeren de lessen op de scholen uit.

Voorjaar 2011 wordt de lessenreeks uitgevoerd op zes basisscholen, in collegejaar 2011-2012 volgen de andere deelnemende scholen van het Wetenschapsknooppunt. Onderdeel van het onderwijsarrangement is verder nascholing voor de leerkrachten van de deelnemende scholen.
De lessenreeks kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen de universiteit, de PABO (HRO) en vertegenwoordigers uit het primair onderwijs.  De leerlingen maken kennis met de wetenschap van Psychologie, waarbij zij door onderzoekend leren ook zelf aan het werk gaan. Eerder startte de leesenreeks 'Lenig in je hoofd'.

Nadere informatie

Wetenschapsknooppunt EUR: Karin Schreuder , mob. 06 15 08 15 46
Sandra van Beek, tel. (010) 408 1216
e-mail: vanbeek@remove-this.smc.eur.nl


Publicatiedatum: 04 april 2011