Home   Nieuws   Nieuwsbrief   EURnieuws 2011   EUR nieuws 25   Detail nieuwsbrief

Nieuwe studentenhuisvesting op campus Erasmus Universiteit

Woningen voor internationale studenten

De nieuwe campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) krijgt huisvesting speciaal voor internationale studenten. Het zogenoemde ‘U-gebouw’ biedt plaats aan 372 studenten, waarvan 260 woningen zijn gereserveerd voor studenten uit het buitenland. De EUR en woningcorporatie Vestia Stadswonen Rotterdam hebben hiertoe vandaag, 30 augustus 2011, een erfpachtovereenkomst getekend.

Op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) groeit de behoefte aan huisvesting voor internationale studenten. Door de uitbreiding van het aantal Engelstalige bacheloropleidingen neemt het aantal studenten uit het buitenland toe. Het nieuwe studentenonderkomen voorziet in die behoefte.

Het U-gebouw ligt aan de oostzijde van het terrein, op loopafstand van de collegezalen. De nieuwe studentenhuisvesting krijgt vijftien woonverdiepingen en 372 kamers. De entree van het gebouw komt aan de nieuwe campusboulevard en geeft toegang tot een grote fitnessruimte. Ook staan een foodplaza en een supermarkt to go gepland. De nieuwbouw maakt deel uit van herontwikkeling van het universiteitsterrein. De EUR bouwt momenteel aan een groene, levendige stadscampus.

Met de vandaag afgesloten erfpachtovereenkomst krijgt Vestia Rotterdam Stadswonen de grond in gebruik waarop het U-gebouw gaat verrijzen. De woningcorporatie realiseert dit gebouw in eigen beheer. De bouw start begin volgend jaar. De studentenhuisvesting moet halverwege 2013 klaar zijn, zodat de eerste studenten er in september van dat jaar hun intrek kunnen nemen. De EUR en Vestia Stadswonen Rotterdam werken al enkele jaren samen bij huisvesting van studenten op het terrein van de universiteit. Informatie  over de ontwikkeling van de nieuwe campus vindt u hier.

Nadere informatie:

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, tel. (010) 408 1216 of press@remove-this.eur.nl

Publicatiedatum: 30 augustus 2011