Home   Nieuws   Nieuwsbrief   EURnieuws 2011   EUR nieuws 25   Detail nieuwsbrief

Talent Day

Van: 15 februari 2012 11:30
Tot: 15 februari 2012 17:00

Locatie:
Woudestein, Etude H-gebouw

Toelichting

Talent Day laat grote diversiteit aan onderzoekstalent zien

Op woensdag 15 februari 2012 organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam haar jaarlijkse Talent Day. Op deze feestelijke dag worden wetenschappers en de meest talentvolle studenten in het zonnetje gezet.  Zo worden die dag ook officieel de tien EUR- en ErasmusMC Fellows bekend gemaakt. Alle laureaten sleepten het afgelopen jaar verschillende beurzen of subsidies in de wacht. Aan prof.dr. C.I. (Chris) de Zeeuw werd de Advanced Grant van het European Research Council (ERC) toegekend. Naast de 29 wetenschappers zijn op de bijeenkomst de studenten aanwezig die in 2011 met succes het Erasmus Honours Programme volgden.

Tijdens de Talent Day geven Mozaïek-winnaar Abdessamad Bouabid MSc, en dr. M.L. (Monique) den Boer (Vici) een korte een presentatie over hun onderzoek. Bouabid doet onderzoek naar de beeldvorming van Marokkanen, Den Boer naar de behandeling van bloedkanker. Ook prof.dr. Jan Hoeijmakers, winnaar van de ERC Grant van 2008, spreekt de laureaten toe. Dr. Meike Vernooij spreekt als ErasmusMC Fellow de studenten toe die het Erasmus Honours Programme volgden.

Behalve Vernooij kregen nog drie collega’s van het Erasmus MC een ErasmusMC Fellowship toegekend, en vier een EUR Fellowship. Campus Woudestein is bij de EUR Fellows vertegenwoordigd door dr. Payal Arora (ESHCC) en dr. Jolanda Hessels (ESE)

De onderzoekers die op Talent Day aandacht krijgen ontvingen een subsidie van NWO (Veni, Vici, Mozaïek), van de Erasmus Universiteit Rotterdam/Erasmus MC (EUR Fellow, Erasmus MC Fellow) of een ERC Advanced Grant.
Zij krijgen van het College van Bestuur en van het Erasmus Trustfonds een cadeau. De studenten ontvangen uit handen van rector magnificus prof.dr.Henk Schmidt de "Letter of Recommendation" en een geschenk dat wordt uitgereikt door de secretaris van het Erasmus Trustfonds.

De universiteit hecht eraan talent te behouden en te ontwikkelen. Mede dankzij deze talenten kan de universiteit de onderzoeksambities uit haar strategisch plan ‘Erasmus 2013, Thuis in de wereld’ gaan waarmaken, zoals het behouden en uitbouwen van topposities op expertisegebieden, en multi-disciplinariteit van het onderzoek versterken. De Talent Day wordt mede mogelijk gemaakt door het Erasmus Trustfonds.

Alle prijswinnaars en een toelichting op de onderzoeken vanaf woensdag 15 februari 2012 op de website: www.eur.nl/talentday/

Nadere informatie:

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR),