Uitdagingen voor de 21e eeuw: Hans Adam II, Vorst van Liechtenstein

Datum:

Van: 16 april 2012 15:00

Tot: 16 april 2012 16:30

Locatie:

Woudestein, senaatszaal A-gebouw

Toelichting:

Op maandag 16 april geeft Hans Adam II, regerend vorst van Liechtenstein en topbankier, een lezing over zijn uitdagingen voor de 21e eeuw. Hoe ziet de staat van de toekomst eruit? Hoe belangrijk is onderwijs en hoe levensvatbaar is de verzorgingsstaat? En hoe verhoudt de monarchie zich in deze veranderende wereld ten opzichte van de democratie en de markt? Prins Hans Adam II is staatshoofd van Liechtenstein, een land met 35 duizend inwoners en ruim twee keer zoveel bedrijven en holdings. Daarnaast is hij eigenaar van investeringsbank LGT. De lezing is de presentatie van de Nederlandse vertaling van zijn boek ‘The State in the Third Millennium’.

Nadere informatie

Meer info en reserveren hier.


Publicatiedatum: 03 april 2012

Nieuws

Acht Veni’s voor EUR-wetenschappers

dinsdag, 29 juli 2014

Acht veelbelovende EUR-onderzoekers kunnen de komende jaren hun onderzoeksplan realiseren dankzij een Veni van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met de financiering van maximaal 250.000 euro kunnen ze drie jaar vervolgonderzoek doen. Het gaat om vier wetenschappers van het Erasmus MC, twee van de Faculteit der Sociale Wetenschappen, een van de Erasmus School of Economics en een van de Rotterdam School of Management.

Jarige universiteit bruist met Erasmus Campus Festival en Generation Games

maandag, 3 maart 2014

Op zaterdag 24 mei 2014 organiseert de honderdjarige Erasmus Universiteit het Erasmus Campus Festival. Ook de Generation Games worden die dag op campus Woudestein gehouden. Bezoekers van alle leeftijden kunnen tijdens dit open huis op een leuke en inspirerende manier kennismaken met wetenschap, het reilen en zeilen van de universiteit én meedoen aan het bijzondere sportevenement.

Erasmus Universiteit organiseert Bachelor Open Dag Februari

dinsdag, 28 januari 2014

Studiekiezers die zich willen oriënteren op een bacheloropleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zijn op zaterdag 1 februari 2014 van harte welkom op campus Woudestein. De Bachelor Open Dag, de tweede van dit studiejaar, vindt op die dag plaats.

Informatieavond voor ouders studiekiezers

maandag, 16 december 2013

Ouders zijn met voorsprong de belangrijkste studieadviseurs van aankomende studenten. Om die ouders te informeren over de laatste ontwikkelingen in het hoger onderwijs organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam speciaal voor hen een voorlichtingsavond op dinsdag 7 januari 2014.

Erasmus Universiteit zet vergroening door

woensdag, 11 december 2013

De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat verder op de ingeslagen weg om een  duurzame universiteit te worden. Vandaag, woensdag 11 december 2013, tekende collegevoorzitter Pauline van der Meer Mohr een verklaring waarmee de onderwijsinstelling zich committeert aan een energiebesparing van 8 % tot en met 2016. Daarnaast gaat de universiteit alle gebruikte elektriciteit vergroenen door de aanschaf van certificaten voor Nederlandse windenergie.