Home - Ouders.EUR.nl   Nieuws   Detail

Bijdrage Gaudium voor Erasmus Scholarship Fund

Meer mogelijkheden voor buitenlandse studenten

Het Erasmus Scholarship Fund van de Erasmus Universiteit Rotterdam ontvangt een forse bijdrage van Stichting Gaudium Continuiteit. Deze stichting steunde bestuursleden van de gelijknamige Rotterdamse studentenvereniging financieel. Met de omvorming van Gaudium tot een alumnivereniging wordt de stichting opgeheven.

Stichting Gaudium Continuiteit schenkt 33.333 euro aan het Erasmus Scholarship Fund van de Erasmus Universiteit. Met de schenking wil deze stichting de mogelijkheden voor buitenlandse studenten vergroten om op de Erasmus Universiteit te studeren. De resterende gelden uit de Stichting Gaudium Continuiteit gaan onder andere naar ontwikkelingsprojecten in Afrika.

Erasmus Scholarship Fund
Niet voor alle studenten buiten de Europese Unie is studeren in Nederland weggelegd. Zij kunnen hier namelijk geen aanspraak maken op studiefinanciering en betalen een hoger collegegeld. Speciaal voor deze talenten is het Erasmus Scholarship Fund opgericht: een fonds om intelligente jonge mensen van buiten de Europese Unie een kans te geven om in Rotterdam te studeren.

Aan de Erasmus Universiteit studeren zo'n 5.000 buitenlandse studenten, een  aantal dat  jaarlijks toeneemt. De Erasmus Universiteit ziet vooral graag excellente studenten vanuit het buitenland naar Rotterdam komen.

Nadere informatie:

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR),
tel: (010) 408 1216, e-mail: press@remove-this.eur.nl

Publicatiedatum: 24 april 2012

Jarige universiteit bruist met Erasmus Campus Festival en Generation Games

Op zaterdag 24 mei 2014 organiseert de honderdjarige Erasmus Universiteit het Erasmus Campus Festival. Ook de Generation Games worden die dag op campus Woudestein gehouden. Bezoekers van alle leeftijden kunnen tijdens dit open huis op een leuke en inspirerende manier kennismaken met wetenschap, het reilen en zeilen van de universiteit én meedoen aan het bijzondere sportevenement.

maandag, 3 maart 2014

Erasmus Universiteit organiseert Bachelor Open Dag Februari

Studiekiezers die zich willen oriënteren op een bacheloropleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zijn op zaterdag 1 februari 2014 van harte welkom op campus Woudestein. De Bachelor Open Dag, de tweede van dit studiejaar, vindt op die dag plaats.

dinsdag, 28 januari 2014

Informatieavond voor ouders studiekiezers

Ouders zijn met voorsprong de belangrijkste studieadviseurs van aankomende studenten. Om die ouders te informeren over de laatste ontwikkelingen in het hoger onderwijs organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam speciaal voor hen een voorlichtingsavond op dinsdag 7 januari 2014.

maandag, 16 december 2013

Erasmus Universiteit zet vergroening door

De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat verder op de ingeslagen weg om een  duurzame universiteit te worden. Vandaag, woensdag 11 december 2013, tekende collegevoorzitter Pauline van der Meer Mohr een verklaring waarmee de onderwijsinstelling zich committeert aan een energiebesparing van 8 % tot en met 2016. Daarnaast gaat de universiteit alle gebruikte elektriciteit vergroenen door de aanschaf van certificaten voor Nederlandse windenergie.

woensdag, 11 december 2013

Betere doorstroming door ‘Nominaal is normaal’

‘Nominaal is normaal’ heeft een positieve invloed op de doorstroom van studenten. Dat blijkt uit onderzoek naar een uitgebreide pilot met deze onderwijsaanpak op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na invoering van ‘Nominaal is normaal’ hebben vrijwel net zo veel studenten het eerste jaar in één keer gehaald als voorheen na twee jaar.

dinsdag, 10 december 2013