Bijdrage Gaudium voor Erasmus Scholarship Fund

Meer mogelijkheden voor buitenlandse studenten

Het Erasmus Scholarship Fund van de Erasmus Universiteit Rotterdam ontvangt een forse bijdrage van Stichting Gaudium Continuiteit. Deze stichting steunde bestuursleden van de gelijknamige Rotterdamse studentenvereniging financieel. Met de omvorming van Gaudium tot een alumnivereniging wordt de stichting opgeheven.

Stichting Gaudium Continuiteit schenkt 33.333 euro aan het Erasmus Scholarship Fund van de Erasmus Universiteit. Met de schenking wil deze stichting de mogelijkheden voor buitenlandse studenten vergroten om op de Erasmus Universiteit te studeren. De resterende gelden uit de Stichting Gaudium Continuiteit gaan onder andere naar ontwikkelingsprojecten in Afrika.

Erasmus Scholarship Fund
Niet voor alle studenten buiten de Europese Unie is studeren in Nederland weggelegd. Zij kunnen hier namelijk geen aanspraak maken op studiefinanciering en betalen een hoger collegegeld. Speciaal voor deze talenten is het Erasmus Scholarship Fund opgericht: een fonds om intelligente jonge mensen van buiten de Europese Unie een kans te geven om in Rotterdam te studeren.

Aan de Erasmus Universiteit studeren zo'n 5.000 buitenlandse studenten, een  aantal dat  jaarlijks toeneemt. De Erasmus Universiteit ziet vooral graag excellente studenten vanuit het buitenland naar Rotterdam komen.

Nadere informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR),
tel: (010) 408 1216, e-mail: press@remove-this.eur.nl

Publicatiedatum: 24 april 2012

Acht Veni’s voor EUR-wetenschappers

dinsdag, 29 juli 2014

Acht veelbelovende EUR-onderzoekers kunnen de komende jaren hun onderzoeksplan realiseren dankzij een Veni van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met de financiering van maximaal 250.000 euro kunnen ze drie jaar vervolgonderzoek doen. Het gaat om vier wetenschappers van het Erasmus MC, twee van de Faculteit der Sociale Wetenschappen, een van de Erasmus School of Economics en een van de Rotterdam School of Management.

Jarige universiteit bruist met Erasmus Campus Festival en Generation Games

maandag, 3 maart 2014

Op zaterdag 24 mei 2014 organiseert de honderdjarige Erasmus Universiteit het Erasmus Campus Festival. Ook de Generation Games worden die dag op campus Woudestein gehouden. Bezoekers van alle leeftijden kunnen tijdens dit open huis op een leuke en inspirerende manier kennismaken met wetenschap, het reilen en zeilen van de universiteit én meedoen aan het bijzondere sportevenement.

Erasmus Universiteit organiseert Bachelor Open Dag Februari

dinsdag, 28 januari 2014

Studiekiezers die zich willen oriënteren op een bacheloropleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zijn op zaterdag 1 februari 2014 van harte welkom op campus Woudestein. De Bachelor Open Dag, de tweede van dit studiejaar, vindt op die dag plaats.

Informatieavond voor ouders studiekiezers

maandag, 16 december 2013

Ouders zijn met voorsprong de belangrijkste studieadviseurs van aankomende studenten. Om die ouders te informeren over de laatste ontwikkelingen in het hoger onderwijs organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam speciaal voor hen een voorlichtingsavond op dinsdag 7 januari 2014.

Erasmus Universiteit zet vergroening door

woensdag, 11 december 2013

De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat verder op de ingeslagen weg om een  duurzame universiteit te worden. Vandaag, woensdag 11 december 2013, tekende collegevoorzitter Pauline van der Meer Mohr een verklaring waarmee de onderwijsinstelling zich committeert aan een energiebesparing van 8 % tot en met 2016. Daarnaast gaat de universiteit alle gebruikte elektriciteit vergroenen door de aanschaf van certificaten voor Nederlandse windenergie.