Goede scores Psychologie en Business Administration

Publicatie Keuzegids Masters 2012

De masteropleidingen Psychologie, Business Administration en klinische epidemiologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam scoren goed in de nieuwe Keuzegids Masters 2012. Deze biedt een kwaliteitsoordeel van studenten en experts over alle masters in het WO en HBO.

Van alle masteropleidingen Psychologie scoort die van de Erasmus Universiteit het beste, gevolgd door Maastricht en Open Universiteit. Studenten waarderen onder meer het programma, de toetsing en de docenten. Klinische epidemiologie is de beste onderzoeksmaster onder gezondheidswetenschappen. Zowel experts als studenten roemen daar behalve het onderzoek ook de voorbereiding op de loopbaan en het niveau van de medewerkers.

Bij de opleidingen Bedrijfskunde komt Business Administration (deeltijd) van Rotterdam School of Management als tweede uit de bus.  Verder scoren ook de masters International Management en Health, Economics, Policy & law (HEPL) goed.

De Erasmus Universiteit Rotterdam als geheel staat op een gedeelde zesde plaats als het gaat om de masteropleidingen.  Het complete overzicht is te vinden via de Keuzegids 2012, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

Nadere informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, (010) 408 1216 of press@remove-this.eur.nl

Publicatiedatum: 26 april 2012

Acht Veni’s voor EUR-wetenschappers

dinsdag, 29 juli 2014

Acht veelbelovende EUR-onderzoekers kunnen de komende jaren hun onderzoeksplan realiseren dankzij een Veni van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met de financiering van maximaal 250.000 euro kunnen ze drie jaar vervolgonderzoek doen. Het gaat om vier wetenschappers van het Erasmus MC, twee van de Faculteit der Sociale Wetenschappen, een van de Erasmus School of Economics en een van de Rotterdam School of Management.

Jarige universiteit bruist met Erasmus Campus Festival en Generation Games

maandag, 3 maart 2014

Op zaterdag 24 mei 2014 organiseert de honderdjarige Erasmus Universiteit het Erasmus Campus Festival. Ook de Generation Games worden die dag op campus Woudestein gehouden. Bezoekers van alle leeftijden kunnen tijdens dit open huis op een leuke en inspirerende manier kennismaken met wetenschap, het reilen en zeilen van de universiteit én meedoen aan het bijzondere sportevenement.

Erasmus Universiteit organiseert Bachelor Open Dag Februari

dinsdag, 28 januari 2014

Studiekiezers die zich willen oriënteren op een bacheloropleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zijn op zaterdag 1 februari 2014 van harte welkom op campus Woudestein. De Bachelor Open Dag, de tweede van dit studiejaar, vindt op die dag plaats.

Informatieavond voor ouders studiekiezers

maandag, 16 december 2013

Ouders zijn met voorsprong de belangrijkste studieadviseurs van aankomende studenten. Om die ouders te informeren over de laatste ontwikkelingen in het hoger onderwijs organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam speciaal voor hen een voorlichtingsavond op dinsdag 7 januari 2014.

Erasmus Universiteit zet vergroening door

woensdag, 11 december 2013

De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat verder op de ingeslagen weg om een  duurzame universiteit te worden. Vandaag, woensdag 11 december 2013, tekende collegevoorzitter Pauline van der Meer Mohr een verklaring waarmee de onderwijsinstelling zich committeert aan een energiebesparing van 8 % tot en met 2016. Daarnaast gaat de universiteit alle gebruikte elektriciteit vergroenen door de aanschaf van certificaten voor Nederlandse windenergie.