Home - Ouders.EUR.nl   Erasmus Universiteit

Stadsuniversiteit van wereldformaat

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)
is een internationaal georiënteerde universiteit met een stevige verankering in de stad Rotterdam en de regio. Vanuit die sterke betrokkenheid op haar stedelijke omgeving heeft de EUR op specifieke terreinen aansluiting bij de wetenschappelijke wereldtop, zoals in de geneeskunde en gezondheidszorg, in economie, econometrie en management.

'Act local, think global' is ons adagium: kosmopolitisch Rotterdam met zijn grootstedelijke vraagstukken is ons academisch laboratorium; de wetenschappelijke kennis, hier ontwikkeld, is grenzeloos toepasbaar.

Ons wetenschappelijk onderwijs en onderzoek is geconcentreerd op het gebied van:

  • Gezondheid
  • Welvaart
  • Bestuur
  • Cultuur

Faculteiten en partners

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) bestaat sinds 1913 en heeft 7 faculteiten die, naast onderzoek, onderwijs bieden.

Wetenschappelijk onderzoek

Kenmerkend voor iedere universiteit is het doen van wetenschappelijk onderzoek. Het wetenschappelijk onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is gebundeld in drie domeinen.

Studeren in Rotterdam

Rotterdam is een jonge, multiculturele en bruisende stad aan het water, met tal van mogelijkheden voor cultuur, uitgaan en sport. Én de tweede stad van Nederland. Rotterdam: de mainport, veel cultuur, een groot uitgaansaanbod en vooral: Rotterdam studentenstad.

Vraag de brochure aan van jouw favoriete opleiding.

Brochure aanvraagAcht Veni’s voor EUR-wetenschappers

Landelijk 38 miljoen voor 152 talentvolle Veni-onderzoekers