Home - Ouders.EUR.nl   Erasmus Universiteit   Internationale oriëntatie

Stadsuniversiteit van wereldformaat

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een stevige verankering in de stad Rotterdam en de regio. Vanuit die sterke betrokkenheid op haar stedelijke omgeving heeft de EUR op specifieke terreinen aansluiting bij de wetenschappelijke wereldtop, zoals in de geneeskunde en gezondheidszorg, in economie, econometrie en management.

  • Zo is het longitudinale onderzoek ‘generatie R’ wereldwijd uniek. Dit omdat hier veel gegevens zijn verzameld, vanaf de zwangerschap tot aan de adolescentie. Het betreft hier 10.000 Rotterdamse kinderen, met diverse etnische achtergronden (www.generationr.nl).
  • Zo geven we het programma European Master in Law en Economics (EMLE); een door de EU gesubsidieerd programma waarbij vakken worden gevolgd op universiteiten van verschillende landen.
  • Zo kunt u kiezen uit diverse international georiënteerde programma’s, zoals ons international MBA, LL.M of Masters in Maritime Economics and Logistics, programma.
  • Maar bovenal, de Erasmus Universiteit Rotterdam geniet van grote internationale,- en nationale bekendheid en reputatie.

Act local, Think global’ is ons adagium: kosmopolitisch Rotterdam met zijn grootstedelijke vraagstukken is ons academisch laboratorium: de wetenschappelijke kennis, hier ontwikkeld, is grenzeloos toepasbaar.

Vraag de brochure aan van jouw favoriete opleiding.

Brochure aanvraagErasmus Universiteit organiseert Bachelor Open Dag Februari

Voorlichting over studeren, de stad en alle bacheloropleidingen