Avondprogramma Master Bestuurskunde

Master of Science (MSc) in BestuurskundeVoor professionals op het gebied van beleid en management die werken in de publieke sector of bij maatschappelijke organisaties.

Bent u een professional in het publieke domein en wilt u steviger staan tegenover de vele uitdagingen die u dagelijks tegenkomt in uw werk? Of bent u toe aan een nieuwe stap in uw carrière waarbij u met andere vraagstukken te maken krijgt dan in uw huidige positie? Of wilt u uw werkterrein verbreden naar andere beleids- of managementthema’s? Het tweejarige Avondprogramma Master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit schept voor u deze mogelijkheden.

Carrièremogelijkheden 

In het Avondprogramma Master Bestuurskunde verdiept u uw kennis en vergroot u uw competenties waardoor u vele uitdagingen in het publieke domein met vertrouwen tegemoet kunt treden. Het programma wordt in de avonduren aangeboden en maakt intensief gebruik van actuele beleids- en managementvraagstukken die u in de praktijk tegenkomt.

Leerdoelen 

  • Je leert omgaan met complexe maatschappelijke vraagstukken met tegengestelde visies en belangen.
  • Je leert omgaan met verschillende opdrachtgevers, stakeholders, en financiers en een eigen achterban.
  • Je leert omgaan met grote onzekerheden.
  • Je leert de noodzaak om effectieve strategieën te ontwikkelen en strategische keuzes te maken.
  • Je leert een behoefte aan creativiteit en innovatief vermogen om tot nieuwe oplossingen te komen en impasses te doorbreken.

Doelgroep 

Het Avondprogramma Master Bestuurskunde is bedoeld voor mensen die minimaal twee jaar werkzaam zijn in het publieke domein en eerder een hbo- of wo-opleiding hebben afgerond. Een groot deel van de studenten werkt bij een overheid (rijk, provincie, gemeente, waterschap), bij maatschappelijke organisaties (bijvoorbeeld onderwijs- of zorginstellingen) of  adviesbureaus.

Toelatingseisen 

  • Afgeronde HBO- of WO-opleiding
  • Werkzaam in het publieke domein
  • Minimaal twee jaar relevante werkervaring

Meer informatie: Avondprogramma Master Bestuurskunde

Inschrijven

Aanmelding dient voorafgaand aan het cursusjaar te gebeuren in verband met het tijdig kunnen verwerken van de aanvraag. Aanmelden kan online via  www.eur.nl/fsw/bestuurskunde/onderwijs/master/avondprogramma/toelating/.