Postacademisch   Studievoorlichting   Nieuws   detail

Prijzen voor excellente wetenschappers en studenten Erasmus Universiteit

Rector reikt onderzoek- en onderwijsprijzen uit tijdens opening Academisch Jaar

De Erasmus Universiteit Rotterdam reikt tijdens de opening van het Academisch Jaar op maandag 3 september 2012 prijzen uit aan uitmuntende wetenschappers en studenten. Dr. Martijn Burger ontvangt de Onderzoeksprijs, prof.ir. Axel Themmen de Onderwijsprijs. Bij de studenten zijn er onderscheidingen voor Johanna Thoma MA en drs. Abdelilah el Barzouhi. Gastspreker bij de opening is Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden.

Met het uitreiken van prijzen spreekt de Erasmus Universiteit Rotterdam haar waardering uit voor het werk van haar topwetenschappers en –studenten. De Onderwijs- en Onderzoeksprijs worden uitgereikt aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van onderwijs of onderzoek.

De prof. Bruinsprijs is voor de beste researchmasterstudent, de prof. Lambersprijs voor de beste student met twee mastertitels. De laureaten ontvangen een geldbedrag, ter beschikking gesteld door het Erasmus Trustfonds. Daarnaast komt hun portret in de eregalerij van de universiteit.

Onderzoekprijs: dr. Martijn Burger
Dr. Martijn Burger (1982) is assistent professor bij de Erasmus School of Economics en promoveerde cum laude in 2011. Volgens de jury staat hij aan het begin van een veelbelovende wetenschappelijke carrière. Burger heeft reeds een aantal publicaties als eerste auteur op zijn naam staan in toonaangevende tijdschriften. Met economische geografie en regionale economie heeft hij een originele en eigen niche ontdekt.

Er is een eervolle vermelding voor dr. Abbas Dehghan (1985) van het Erasmus MC op basis van zijn indrukwekkende lijst van publicaties.

Onderwijsprijs: prof.ir. Axel Themmen
Prof.ir. Axel Themmen (1955) is bijzonder hoogleraar experimentele endocrinologie en medisch onderwijs aan het Erasmus MC. Volgens de jury heeft Themmen een vooruitstrevende blik op selectie binnen het hoger onderwijs. Sinds 2001 is hij coördinator van de decentrale selectie binnen de opleiding geneeskunde. Themmen is een van de ontwikkelaars van dit systeem. De decentrale selectie in Rotterdam is een voorbeeld voor andere opleidingen en universiteiten. Daarnaast is Themmen initiator van de Junior Med School, een pre-universitaire geneeskunde- en onderzoeksopleiding voor getalenteerde VWO'ers.

Dr. Peter Verkoeijen (1977, Faculteit der Sociale Wetenschappen) krijgt een eervolle vermelding voor zijn werk op het gebied van didactische vaardigheden, onderwijsvernieuwing en onderwijsmanagement.

Prof. Bruinsprijs: Johanna Thoma
Johanna Thoma MA (1988) ontvangt de Prof. Bruinsprijs voor haar research master in Philosophy and Economics aan de Faculteit der Wijsbegeerte. Volgens de jury is ze een excellente wetenschapper in wording met veel ambitie en focus, die bereid is innovatieve stappen te zetten in onderzoek. Thoma gaat zich verder professionaliseren in filosofie en economie. Ze gaat promotieonderzoek doen in Toronto.

De jury heeft besloten tot een eervolle vermelding voor Ilona Dekkers MSc van het Erasmus MC, een zeer gemotiveerde studente met hoge cijfers en een duidelijk doel voor ogen.

Prof. Lambersprijs: Abdelilah el Barzouhi
Drs. Abdelilah el Barzouhi (1987) van het Erasmus MC rondde afgelopen jaren naast geneeskunde ook de masters Clinical Research en Zorgmanagement met zeer hoge cijfers af. De jury noemt el Barzouhi een zeer gemotiveerde student en onderzoeker die een veelbelovende wetenschappelijke carrière tegemoet kan zien. Met het toekennen van de prof. Lambersprijs wil de EUR hem ondersteunen bij zijn promotieonderzoek.

Er is een eervolle vermelding voor mr.drs. Han Tonino. Vooral zijn ongekend hoge studieresultaat viel de jury op.

Opening
Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden is gastspreker bij de opening Academisch Jaar 2012-2013. Zijn rede staat in het teken van internationalisering en Europa. Bij de opening spreken ook de voorzitter van het College van Bestuur mr. Pauline van der Meer Mohr en rector magnificus prof.dr. Henk Schmidt. De opening Academisch Jaar begint om 15.15 uur en vindt plaats in de aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Twitterdebat
Op maandag 3 september doen wetenschappers van de EUR mee aan het Twitterdebat over kennis en innovatie, over de toekomst van de Nederlandse kenniseconomie. Kijk voor meer informatie op www.twitterdebatkennisinnovatie.nl en/of twitter mee via @kennisdebat (#kennisdebat).

Nadere informatie:

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR),
tel: (010) 408 1216, e-mail: press@remove-this.eur.nl

Publicatiedatum: 28 augustus 2012

Vraag de brochure aan van jouw favoriete Postacademische opleiding.

Postacademische brochures