Home   Werkplek   Studentenwerkplekken

Studentenwerkplekken

Voor rustig studeren, overleg, werken aan scripties, kunnen studenten terecht in het G-gebouw. Hier zijn voor verschillende doeleinden ruimtes ingericht waar alle studenten van de EUR gebruik van kunnen maken. Er zijn pc-zalen, vergaderruimtes, aansluitpunten voor draagbare (ICT-)apparatuur, draadloos internet en een stille ruimte.

Pc-zalen
Op de begane grond en de eerste verdieping zijn in totaal vier computerzalen, met respectievelijk achttien en twaalf pc's per zaal. De computers zijn voorzien van hetzelfde menu dat ook de pc's in de Universiteitsbibliotheek hebben. Je hebt dan ook toegang tot de software en de algemene informatiedienst van de UB. Eenmaal ingelogd, kun je ook gebruik maken van internet en webmail.
De beeldschermen en stoelen zijn instelbaar, zodat je ze kunt aanpassen om zo comfortabel mogelijk te werken. Daarnaast zijn in iedere zaal twee tafels in hoogte verstelbaar. Mensen met een functiebeperking of van uitzonderlijke lengte hebben voorrang bij het werken aan deze tafels.
Iedere student heeft vrij toegang tot de pc-zalen, mits hij of zij zich kan identificeren met een geldige collegekaart.

Overzicht pc-zalen

Kamernummer

Aantal pc’s
GB-19 18
GB-26 18
G1-11 14
G1-15 12
G1-18 laptopzaal
G1-21 laptopzaal

Vergaderruimte
De veertig vergaderkamers zijn verspreid over de begane grond, de eerste, tweede en de derde verdieping. De grootste kamer biedt plaats aan dertien personen. In de vergaderruimtes is een computer aanwezig, behalve de ruimtes op de tweede verdieping. Die zijn ingericht voor laptopgebruik en hebben geen computer staan. De kamers op de eerste verdieping hebben ook een whiteboard.

Wegens grote belangstelling voor de vergaderkamers, raden we aan deze te reserveren. Dat kan per e-mail of telefonisch (zie hieronder, onder het kopje 'Balie'). Reserveren kan ook bij de balie (G1-39), waar je de sleutel kunt ophalen en achteraf weer inleveren. Voordat je een vergaderkamer in gebruik neemt, dienen alle aanwezigen hun collegekaart in te leveren als borg. Verder kunnen tegen een onderpand van €10,- whiteboard markers en wissers, verlengsnoeren en netwerkkabels geleend worden.

Stilteruimte
In de stilteruimte kun je rustig studeren, ook met je laptop. De ruimte is vrij toegankelijk, zonder reservering. De stilteruimte bevindt zich rechts in de gang op de begane grond.

Cafetaria
In de cafetaria kun je in groepjes werken, al dan niet met laptop. Tijdens het werk kun je naar hartelust eten en drinken - voor versnaperingen kun je terecht bij de diverse koffie-, frisdrank-, en snoepautomaten.

Draadloos internet

Op de begane grond en de eerste verdieping van het G-gebouw kun je draadloos internetten.

Printen
Vanaf alle pc's kun je je werk uitprinten. Om de privacy te waarborgen, wordt het studienummer waarmee je bent ingelogd meegegeven met de printopdracht. De uiteindelijke printopdracht geef je op een van de printstations naast de balie.
Een zwart-witprint kost 5 cent per pagina, een kleurenprint 45 cent. Je betaalt met je chipknip. Je dient zelf je prints van de printer te pakken.

Balie
Bij de balie kun je terecht met vragen, klachten en reserveringen voor een vergaderruimte. Ook kun je hier whiteboardwissers en -markers, verlengsnoeren en netwerksnoeren lenen. Hiervoor geldt een borg van tien euro. De balie is geopend van 8.30 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 17.00 uur. Reserveren kan ook telefonisch (010 4082484) of via e-mail. Vermeld bij je reservering de datum van de gewenste reservering, de tijd van - tot en het aantal personen dat van de kamer gebruik gaat maken.

 

Gebruiksregels
Op het gebruik van de voorzieningen in het G-gebouw geldt het Reglement voor gebruik van computer- en netwerkfaciliteiten van de EUR. Aanvullend hierop gelden deze regels.

Statistieken G-gebouw
Klik hier voor overzichten van het gebruik van de pc-zalen, vergaderruimtes, stilteruimte (oude bibliotheek) en cafetaria (oude Smitse).