Home UB   Faciliteiten   ICT-voorzieningen   Internet in de UB

Internet in de UB

Met één van de pc's in de UB en een ERNA-account of walk-in user account heeft u toegang tot internet en alle elektronische bronnen (zoals e-journals, e-books en databanken). Draadloos internetten met een eigen laptop is ook mogelijk.

Draadloos internet

De EUR biedt op vrijwel de gehele campus draadloos internet aan. Ook in de UB heeft u met uw laptop of andere draagbare computer toegang tot internet en de databanken van de UB via het netwerk van de EUR. De UB heeft ook Plugin HotspOts. Hier kunt u uw laptop via een kabel koppelen aan het EUR-netwerk. De plug-in werkplekken bevinden zich in de Tinbergenzaal langs de vide. Een kabel is eventueel te leen bij de informatiebalie.

Draadloos internet voor studenten en medewerkers van de EUR:

Als student/medewerker van de EUR kunt u op twee manieren inloggen, namelijk:

  • Eduroam: security-enabledverbinding.
  • EURnet-portal: unsecured verbinding.

Draadloos internet voor studenten en medewerkers van andere onderwijsinstellingen:

Log in op het netwerk 'Eduroam' van de EUR. Gebruik hiervoor de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw eigen instelling.

De deelnemende onderwijsinstellingen participeren in het Eduroam project. Dit zijn de meeste universiteiten en hogescholen in Nederland en vele Europese onderwijsinstellingen.

Draadloos internet voor EUR studenten en medewerkers bij een andere onderwijsinstelling:

EUR-studenten en medewerkers kunnen met een laptop bij een andere onderwijsinstelling (die deelneemt aan het Eduroam project) toegang krijgen tot het netwerk van de gastinstelling met het eigen ERNA-account.

Als student/medewerker van een andere onderwijsinstelling verbinding maken met het netwerk van de eigen onderwijsinstelling:

Log in op het netwerk ‘Guest’. Maak vervolgens een VPN-verbinding naar uw eigen instelling. Voorwaarde is dat uw onderwijsinstelling participeert in het Eduroam project.

Internet voor derden: walk-in user account

Bezoekers, die niet tot de academische gemeenschap van de EUR behoren, kunnen gedurende één dag de databanken raadplegen met een walk-in user account. Dit account kunt u aanvragen bij de informatiebalie in de UB. Het tonen van een geldig legitimatiebewijs én een recent adresbewijs is verplicht. Heeft u al een geldige UB lenerspas, dan is een adreslegitimatie niet nodig.

U moet schriftelijk akkoord gaan met de volgende regels:

  • U raadpleegt de databanken van de UB uitsluitend ten behoeve van eigen studie of onderzoek en u gebruikt de verkregen gegevens niet voor commerciële doeleinden;
  • Wanneer de UB schade ondervindt, in enige vorm, als gevolg van oneigenlijk gebruik als boven bedoeld, dan kan een procedure tot schadevergoeding worden gestart en verdere toegang tot het EUR netwerk worden geweigerd.

De genoemde voorwaarden vloeien voort uit de licentievoorwaarden van de toegankelijk gestelde databanken.