Home UB   Nieuws   Nieuwsdetails

Web of Science

Bent u geïnteresseerd in artikelen zoeken op onderwerp? Bekend met citatiezoeken?
E-mail alerts of RSS-feeds krijgen over het onderwerp van uw onderzoek? En: volg de voortgang van een onderzoeksonderwerp of vind een boekrecensie. Dit en meer wordt toegelicht in de online cursus over de databank ‘Web of Science'.

Web of Science is niet alleen een multidisciplinaire databank waarin u kunt zoeken naar artikelen op onderwerp:

• Neem bijvoorbeeld het citatiezoeken; het zoeken naar actuele informatie op basis van oudere publicaties. Is een interessant artikel geciteerd en zo ja, in welke recentere artikelen?
  • Activeer een RSS feed wanneer u direct wilt weten wanneer de nieuwste aflevering van een bepaald tijdschrift verschijnt of een bepaald artikel wordt geciteerd.
  • Met een Citation Alert ontvangt u een e-mail wanneer een voor u interessant artikel wordt geciteerd in een nieuw artikel.
  • Maak van een zoekactie een E-mail Alert. Een dergelijke alert stuurt u automatisch de laatste update van een zoekactie. Resultaat: alle nieuw verschenen artikelen over uw onderwerp.

Meer weten? Bekijk de online cursus Web of Science via de UB-website > Instructies > Informatievaardigheden.

Nadere informatie:

Voor vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u contact opnemen met de Virtuele Balie.

Publicatiedatum: 27 november 2008

Aanwinsten

Bekijk het meest recente overzicht.

STUDENTENWERKPLEKKEN
Universiteitsbibliotheek